E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'DEKİ DEĞİŞİM KÜRESEL EKONOMİYE KORKU SALIYOR---

ABD'DEKİ DEĞİŞİM KÜRESEL EKONOMİYE KORKU SALIYOR

ABD'DEKİ DEĞİŞİM KÜRESEL EKONOMİYE KORKU SALIYOR
04 Kasım 2010 - 18:45 borsagundem.com

Ara seçimlerin ardından Cumhuriyetçilerin ABD Kongresi'nde daha etkin hale gelmesiyle Washington'da ortaya çıkması beklenen siyasi karmaşanın, küresel ekonomi için yeni riskler oluşturacağından endişe ediliyor.

Cumhuriyetçilerin, federal yönetim harcamaları ve büyük orandaki bütçe açığını azaltmak için taahhütlerde bulunmasına rağmen işsizlik ve yavaşlayan büyümeyi yeniden canlandırmak için vergi indirimlerinin genişletilmesi yönünde adımlar atması bekleniyor. Cumhuriyetçiler, önceki Başkan George W. Bush zamanında alınan gelir vergisi indirimlerinin zenginler için de geçerli olmasını isteyecek. Bu talep, zaten büyük olan bütçe açığını daha da büyütecek ve doların değer kaybının devamına yol açacak. ABD'nin ekonomik göstergelerini ölçen Conference Board kurumunun Başekonomisti Bart Van Ark, "Asya dahil olmak üzere dünyanın geri kalanı ABD'ye bakıyor ve ekonomiyi yeniden rayına oturtacak gerçek anlamda etkili önlemler alamadığını görüyor" dedi. Van Ark, bu durumun sorun çözme konusunda uluslararası camiada lider olarak görülen ABD'nin, meşruiyetini kaybetmesine neden olduğunu da söyledi. Vergilerin mevcut durumdaki düşük oranlarının korunması, ABD'deki tüketici harcamalarının artırılmasına yardımcı olabilir ve zayıf kalan dolar ülkenin ihracattaki rekabetini artırabilir. Ancak analistler, gelişmekte olan ülkelerin küresel ekonominin ana motoru olmaya başladığı bir dönemde, bu avantajların ABD'ye olumlu etkisinin geçici olacağını belirtiyor. Zayıf dolar, borç yükü altında olan finansal piyasaların baskısı altında sert kemer sıkma önlemleri alan Avrupalı ekonomilerdeki toparlanmaya da zarar verebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)