E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'den Almanya'ya 'altın' şamar---

ABD'den Almanya'ya 'altın' şamar

ABD'den Almanya'ya 'altın' şamar
28 Nisan 2013 - 16:20 borsagundem.com

İki dev arasında 'büyük' kriz çıktı. Almanya ne talep etti, ABD niçin kabul etmedi?

Yılbaşında Almanya’nın altınlarını ülkede toplamaya kara verdiği haberi dikkatleri Almanya’ya çekmişti. Dünyanın en fazla altın rezervine sahip ikinci ülkesi olan Almanya'nın, Fransa ve ABD merkez bankalarında tuttuğu altınlarının bir kısmını geriyalma planı açıklanmıştı. Almanya’da yayımlanan ekonomi gazetesi Handelsblatt’ta çıkan haberler doğrulanırken Bundesbank yetkilileri, geri alınacak altın miktarlarının merkez bankalarında tutulan orana kıyasla çok küçük olduğunu ifade etmişlerdi.
Ocak ayında çıkan haberler sonrasında Almanya’ya en büyük şoku ABD yaşattı. Altında son 30 yılın en sert düşüşü sonrasında yaklaşık 500 milyar dolarlık zarar yaşanınca Almanya’nın talebine olumsuz yanıt geldi. Almanya’nın New York’taki rezervlerini istemesinin üstünde 4 ay geçtikten sonra ABD bu talebi yerine getiremeyeceğini açıkladı. Rezervlerinde Almanya’nın talebini karşılayacak altın olmadığını açıklayan göre FED yetkilileri Almanya’nın talebini karşılamak için 2020’ye kadar beklenmesi gerektiğini duyurdular. (The Lira)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)