E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Çin'e koronavirüs suçlaması---

ABD'den Çin'e koronavirüs suçlaması

ABD'den Çin'e koronavirüs suçlaması
11 Mart 2020 - 20:11 borsagundem.com

O'Brien, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına ilişkin, "Vuhan'da en iyi uygulamaları kullanmak yerine salgın örtbas edildi. Bu da dünya toplumunun virüse vereceği cevapta belki de iki ayına mal oldu" açıklamasında bulundu

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, Washington DC merkezli düşünce kuruluşu Heritage Foundation (Miras Vakfı) panelinde, ABD'nin ulusal güvenlik öncelikleri hakkında yeni bir iddia ortaya attı.

ABD'de etkisini artıran Kovid-19 konusunda değerlendirmelerde bulunan O'Brien, "Bu virüs, ABD'den değil Çin'den çıktı. Bunun üzerinden de hayli zaman geçti." dedi.

O'Brien, ABD'nin şu anda virüsle mücadelede iyi bir noktada bulunduğunu savunarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Vuhan'da en iyi uygulamaları kullanmak yerine salgın örtbas edildi. Bu da dünya toplumunun virüse vereceği cevapta belki de iki ayına mal oldu. Çin'den virüsün gidişatı hakkında gerekli bilgileri alıp, gerekli iş birliklerini yapsaydık, sahada Dünya Sağlık Örgütü ile ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi ekipleri olsaydı, Çin'de ve dünyada şu anda yaşananların önüne geçebilirdik."

"SURİYE" AÇIKLAMASI

O'Brien, Suriye'deki duruma da değinerek, buradaki durumun zor olduğunu ve mülteci meselesinde Türkiye'yi desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Kabinesindeki değişikliklerle sık sık gündeme gelen Başkan Donald Trump ile çalışmanın bir "ayrıcalık" olduğuna işaret eden O'Brien, "Başkanın ekibindeyseniz, bazı konularda anlaşamıyor ve bu konuları bir kenara bırakamıyorsanız, belki de artık eyalet kongresi ya da ABD Kongresi için yarışıp orada bir şeyler yapmalısınız." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsü pandemi ilan etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YENDESU11 Mart 2020 23:46

    PEKİ YA YUANDAKİ DOKTOR BU HASTALIĞI TESPİT EDEMESEYDİ . YAD AONA GELENE DEK BELKİDE KAÇ HASTA BÖLE EFAT ETTİ GİTTİ DUNYADA... DEMEKKİ NEYMİŞ. HER ÖNÜNE GELEN AHSTAYI EZBERCİ ZİHNİYETLE SOĞUK ALGINLIĞI V.S. DEYİP GÖNDERMİYCEN . DOKTORLUĞUN GEREĞİNİ YAPCAN VE TEDAVİ ETCEN. HİKAYE MABAL OKUMUYCAN STANDART ŞEKİLLERDE. HELAL OLSUN DOKTORA Kİ TESPİT ETMİŞ YA EDEMESEYDİ NE OLURDU  GEÇ KALSALARDI YENİ BU VİRÜSÜ TESPİTTE..

  • Gandalf11 Mart 2020 22:37

    ABD, küresel rakibi olan Çin'i devirmek için biyolojik silah olan virüs üretti ve Çin'de yaydı. Çin de bu virüsü mutasyona uğrattı Avrupa ile ABD'ur kadar yaydı. ABD-Çin arasındaki küresel rekabet savaşı biyolojik silaha evrildi.

  • peh peh11 Mart 2020 23:28

    Sars tamı öyleydi. Alakası yok. Komplo teorisi kurmayın. Her pislik çinden çıkıyor.

  • Son çinli bükücü11 Mart 2020 20:46

    Çin in gıda politikasını gözden geçirmesi gerekiyor. Böcek bok vahşi hayvan satıcıları ve bunları yiyenler idam edilmeli. Çin artık insanlaşmalı yoksa haritadan silinmeli.

  • Sait12 Mart 2020 00:23

    Adamlar dünyanın geri kalani için kendilerin ifade ediyorlar.birde koyun dana saldırsalar vay dunyanin haline et süt yumurta peynir yoğurt 's fiyatları ne olurdu