E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den dünyaya gözdağı---

ABD'den dünyaya gözdağı

ABD'den dünyaya gözdağı
09 Ağustos 2018 - 21:01 borsagundem.com

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, 2020'ye kadar "ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı'nı" kuracaklarını duyurdu.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ile Savunma Bakanlığında (Pentagon) ABD Uzay Kuvvetleri'nin kurulmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Eski yönetimlerin uzayı ihmal ettiğini belirten Pence, uzayın artık  kalabalık ve tartışmalı bir yer haline geldiğini ve ABD'nin uzaydaki üstünlüğünü  koruması gerektiğini söyledi.

Pence, ABD'nin, askeri gücünü ortaya çıkan tehditlere karşı hızlı  şekilde adapte ettiğine dikkati çekerek, "Silahlı Kuvvetlerimizin tarihinde bir sonraki büyük bölümü yazmanın zamanı geldi. Bir sonraki savaş sahasına  hazırlanmak, ülkemiz ve halkımıza yönelik yeni nesil tehditleri caydırmak ve  yenmek için Amerika'nın en iyi ve en cesurlarını göreve çağırmanın zamanı geldi.  ABD Uzay Kuvvetleri'ni kurmanın zamanı geldi." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın haziran ayında Pentagon'a Uzay Kuvvetleri  Komutanlığı'nın kurulmasına ilişkin hazırlık yapma talimatı verdiğini hatırlatan  Pence, "Başkan'ın da söylediği gibi ABD'nin sadece uzaydaki varlığı yetmez,  uzayda hakimiyet sağlamalıyız ve bunu yapacağız." diye konuştu.

Pence, Uzay Kuvvetleri konusunda Kongre'nin desteğini de aldıklarını  dile getirerek, bu kuvvetin hava, kara, deniz, deniz piyadeleri ve sahil güvenlik  komutanlıklarının yanı sıra altıncı bir komutanlık olacağını kaydetti.

Pentagon'un Uzay Kuvvetleri'nin kurulmasına ilikin tavsiye raporu  hazırladığına işaret eden Pence, "Yönetimimiz Uzay Kuvvetleri'ni 2020 yılına  kadar kurma hedefiyle bu tavsiyeleri uygulamak üzere yakın zamanda adım atacak."  değerlendirmesinde bulundu.

Pence ayrıca, Kongre'nin gelecek 5 yıl içinde uzay çalışmaları için 8  milyar dolar ek fon ayıracağı bilgisini verdi.

ÇİN VE RUSYA İLE REKABET VURGUSU

Öte yandan, Pence, Çin ile Rusya'nın son zamanlarda birçok hipersonik  silah ve araç geliştirdiklerini, ABD'nin uzaydaki üstünlüğünü tehdit ettiklerini  söyledi.

Çin'in 2007'de kendi uydularından birini vurduğunu hatırlatan Pence,  bu olayın Çin'in uzayı silahlandırma konusunda gelişen kapasitesini gösterdiğine  dikkati çekti.

Pence, Rusya'nın uzay istasyonları ve uydulara zarar verebilecek lazer  sistemi üzerinde çalıştığını belirterek, uçaklardan uzaydaki uydulara  fırlatılabilecek füze sistemleri tasarladıklarının iddia edildiğini anlattı.

Pence, "Faaliyetlerinin de gösterdiği gibi düşmanlarımız uzayı zaten  bir savaş alanına çevirmiş ve ABD bu meydan okulamalara karşı geri durmayacak."  dedi.

Mattis, geçen gün Uzay Kuvvetleri Komutanlığı kurma fikrini  desteklediğini söylemiş, "Uzaya gelişen bir savaş alanı olarak bakmalıyız ve  kuracağımız şeylerden biri de elbetteki muharip bir kuvvet komutanlığıdır. Bu da  içinde bulunduğumuz bir süreçtir." yorumunu yapmıştı.

ABD Başkanı Trump, haziran ayındaki bir ulusal güvenlik toplantısında,  Pentagon'a, Amerikan Silahlı Kuvvetleri'nde 6'ncı Kuvvet Komutanlığı olarak "Uzay  Kuvvetleri Komutanlığı" kurma konusundaki süreci başlatma talimatı vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.09 Ağustos 2018 23:23

    HER AY EN AZ 10 ADET UÇAK/HELİKOPTER ÜRETEBİLMELİYİZ üreten ülkelere bize uçak/helikopter satsınlar diye yalvarmamalıyız

  • gokhan temiz09 Ağustos 2018 22:53

    amerika ipimizi cekti kim ne derse desin ayrica nihat arkadasim iyi niyetli vatansever konusuyor eyvallah ama dunya gerceklerini bilmediginden amerika teknolojisinden haberdar olmadigindan okumadigindan arastirmadigindan vatansever agziyla konusuyor ama gercekler oyle degil dunyanin en zeki insanlari bilim adamlari amerika icin calisiyor en iyi universiterlerde en iyi ogretmenlere sahipler bizde ki doktorlar bile cahil sozum meclisten disari....

  • Cenk10 Ağustos 2018 06:57

    Nihat belli bir mantik uzerinden yaziyor, muhalifleri ise agzi bozuk atisiyor. Bu kosullarda Nihat'in daha akliselim oldugu acik ve net. Simdi, iki tarafada bir destek atayim: Nihat'a destek- amerika bitik, evet dogru, en basitinden amerikada tuketici kredisi nasil ne kosullarda veriliyor buna bir bakin. (size bir tuyo vereyim: banka manka yok, marketler bile kredi veriyor, sigorta kuruluslarida, dusunsenize migros bir gun size sms mesaji atmis ve gel 10 tl tuketici kredini al demis, dahasi kefil mefil de yok, vatandaslik numarani ver kredini al, benzer durum Azerbayjan da da yasanmakta ama devlet uyandi). Muhaliflere destek- Amerika herseyin iyisini yapar mantigi halen var. Adamlarin hayat kulturunde ozguven birinci sirada. Bizler siradisi bir is yapmak istedigimizde (mesela tank motoru hikayesini hepiniz bilirsiniz) hemen disaridan bir uzman destekci flan arariz. Ozguven yok, biz yapariz dusuncesi yok. Viyanaya giden hic biz degilmisiz sanki.

  • bekci09 Ağustos 2018 23:43

    amerikan şirketinde çalıştıysan ABD'nin bütün gizli planlarını ifşa edecek belgeler vardır sende nihat. büyük adamsın vesselam da beynin ufak kalmış. o ufak beynini de dini zırvalarla doldurmuşsun önünü göremiyorsun her haberin altına salyanı saçıp duruyorsun.

  • Nihat09 Ağustos 2018 23:15

    Bak koçum ben Amerika şirketinde çalıştım! Senin belki de yaşın kadar hayat tecrübem var! Amerikanın sadece iç borcu 22 trilyon dolar kişi başına düşen 70 bin dolar! Yani kendisi batacak kendisiyle birlikte Dünyayı da batırmak niyetinde! Bütün derdi doların pençesinden kurtulmaya çalışan ülkeleri pençe atıp dize getirmek bunu da böyle aşağılık münafıklar sayesinde yapar. Satılık ve seviyesiz kişiler sayesinde yapar. Anlamayan hödüklere de artık sen anlat ben bu sığırlardan bıktım çünkü..

  • Nihat09 Ağustos 2018 22:30

    Amerikan hayranlığı yapıp güya kendi devletine saldırıp kendi insanını aşağılayan şu hödükler var ya bunlar aslında gerçekten aşağılık, basit ve cahil kimselerdir! Be angut oğlu angut diyelim ki biz uzay teknolojisinde geri kaldık ki öyle! Ancak bu angut oğlu angutlar zaten olanı da yıkıp tahrip ederler yapmaya kalksan yaptırmazlar yapılanları da basit görürler! işin doğrusu Kuran da belirtilen münafık emareleri bu karaktersizler de bayağı bir maya tutturmuştur! Bunlara ne yaparsan yap asla memnun edemezsin. ta ki Allah belasını verene kadar! Bu hödükler dün S:S:CB ye bu gün Amerika ya taparlar! Karakterleri böyledir. Amerika ın teknolojisi günlerden beri binlerce dönüm yanan Orman Arazisini kurtarmaya yetmedi ki halada yangın devam ediyor. Bu angutlar ibret alsın diye bu örneği verdim ama yine anlamazlar çünkü meşrepleri böyle.

  • Nihat09 Ağustos 2018 22:14

    Hiç düşündünüz mü? Amerika 1969 dan beri Ay a neden tekrar uçuş yapmadı? Şimdiki teknoloji ile hiç değilse yılda bir gitmesi gerekiyor! Ayrıca Ay a gidilmediğini gerçekte çölde bir yere ayak basıldığını iddia edenler de var! Yani film hilesi olma ihtimali de yok değil! Yani bu kadar ezik olmayın holywood filmleri ile beyni yıkanan hödükler güce tapmak yerine Allah ın kudretini düşünüp hiç bir şeyin Allah tan büyük olamayacağını anlamalısınız! İslam aleminin taassub yüzünden geri kaldığı bir gerçek tabi ki Ancak Amerika nın başını çektiği medeni görünen taktik ve stratejileri kesinlikle insanlığın sonunu hazırlamaktadır ve hayranlık duyulacak işler de yapmıyorlar! Bunu iyi anlayın. kendilerini üstün ırk olarak gördükleri başka hiç bir kimseyi ya da ulusu insan olarak görmedikleri çok belli değil mi?

  • Nihat09 Ağustos 2018 22:55

    La çomar havlayıp durma üç kuruş yevmiye almışsın ezik batmış herşeyi satılmış aciz bi ülkenin vatandaşı olmuşsun çomarlık yapıp gaz verme kendini

  • Nihat09 Ağustos 2018 22:50

    Bekçi nin çomarı sen de bu konuları tartışacak bilgi olduğunu zan etmiyorum! Ayrıca bu iddialar şahsıma ait değil! İşte bunu dahi anlamadan zıplayınca ne mal olduğun hemen ortaya çıkıyor. Hem cahil hem de hödük olunca hakikaten bayağı zor bir durum!

  • bekçi09 Ağustos 2018 22:33

    yav tamam nihat dünya da düz zaten, git az ötede otla ama otlar ithal 5 dolarını alırım. deve sidiğimiz taze bitti. organik hoşaf var içen mi?

  • Nihat09 Ağustos 2018 21:52

    Bunları gözünüzde bu kadar büyütmeyin Amerika kendi teknolojisi konusunda blöf yapıyor! elbette güçlü ve teknolojisi ileri bir ordusu var ama kendilerini olduğundan fazla gösteriyorlar! Holywood filmleri olmasa bunlar bitik. Teknolojisi ayrı bir konu ama hiç kuşkusuz Irak ve Afganistan da yaptığı katliamlar da bunların ne kadar zalim ve kahpe olduklarının göstergesidir.

  • Eyyy09 Ağustos 2018 22:24

    Nihat buyyk oyunu goruyor , biz nasi gosterduk kendimizi, hani ucagimiz goklerdeydi nerde la bu ucak fabrikasi , almanya bizi kiskani , mercedes, audi, bmw, ,,, bizimki hangisi comar

  • Nihat09 Ağustos 2018 22:17

    Bir tane BEKÇİ köpeği çıkmış havlayıp duruyor! Demek ki köpeklere de okuma yazma öğretmiş bu Amerikalılar

  • bekçi09 Ağustos 2018 22:11

    en komiği de 6. filoya secde eden nihat gibi çomarların abd karşıtlığı. bi gülme geliyor...galiba koyun kopyalama teknolojisinin çomar versiyonu için türkiye pilot ülke seçildi, bu nihat gibileri klonlayıp klonlayıp sokağa salıyorlar.

  • mzd09 Ağustos 2018 21:25

    sıkıldım garip bi dünya insanlardan sakladıkları çok şey var dünya dışı gibi sanki ne yaklaşıyo ise

  • Haaa09 Ağustos 2018 21:21

    Biz de imam hatip acacaz ya , neymis uzay kuvvetleriii

  • Mehmet yılmaz09 Ağustos 2018 21:46

    Kardeş dinler insanları bi arada tutmak için toplumları yönetebilmek içindir allah kitap diyenlere bak saraylarda yaşıyor sende 12 saat çalışıp onlara 1600 liraya kölelik yaparsın sonunda da zavallılar gibi önür dünya faln gibi ezik cümleler kur kardeş bilimden gitmeni tavsiye ederim gerçekleri somut kanıtlarıyla bulucaksın sonunda

  • abdullah 5309 Ağustos 2018 21:43

    imam hatipli olabilsek keşke uzayı uzayı yarayanı biliriz. uzayı yaratanı bilmezsen neyi bilebilirsin ki sana ilmi öğreten ne sen hiç akıl yürüttün mü uzay hakkında bir fikrin var mı kimden ne bekliyorsun başkaları yapsın sen yat neden yapılmıyor diye birde eleştir.

  • mzd09 Ağustos 2018 21:11

    adamlar ayda üs kurmuş bizimkiler evcilik oynamaya devam ediyolar hiç düşündünüzmü, niye hep önümüze konan yemeği yeriz gerçekten aslında saf ve tembeliz sorsan ayda yaşamak film der bizimkiler yok döviz yok altın yok faiz oyalayın insanları

  • nihat09 Ağustos 2018 21:56

    Ay da üs kurduğunu kim söyledi? Holwood yapımı filmleri bu kadar çok seyredersen bu kadar ezik olursun işte!

  • misafir09 Ağustos 2018 21:30

    bizde değil uzaya çıkmak, bilim kurgu dizisi çekecek teknoloji ve para yok. anca bi köşkte birbirini düdükleyenler kafilesi temalı diziler çekerler. imam hatip ve arap özentiliğiyle bi ülkenin vizyonu anca bu kadar gelişir, çok bile