E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Ergenekon yorumu---

ABD'den Ergenekon yorumu

ABD'den Ergenekon yorumu
05 Ağustos 2013 - 21:59 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ergenekon davası hakkında açıklama yaptı

Türkiye'deki asrın davasını Ergenekon davasında çıkan kararlara ilk tepkiler Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'nden geldi.
Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Ergenekon Davasına ilişkin kararlar hakkında yorum yapılmayacağını söyledi.
Harf, Türk vatandaşlarının uzun tutukluluk süresi ve mahkemenin şeffaflığı hakkında endişelerini daha önce dile getirdiğini ifade etti.
Harf, sürecin takip edilmeye devam edileceğini belirtti.
Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle’nin sözcüsü tarafından yapılan açıklamada da, Komisyon'un Ergenekon davasını karar da dahil olmak üzere yakından takip ettiği kaydedildi.
Avrupa Birliği’nin mahkemelerin verdiği kararlara ilişkin yorum yapmadığının belirtildiği açıklamada ;
“Avrupa Komisyonu savunma hakkı, duruşma öncesi uzun tutukluluk süreleri ve genel içerikli olan iddianamelere ilişkin endişelerini birkaç durumda dile getirmişti.” cümlesi yer aldı.
Açıklamada, Türkiye’nin Avrupa Birliği standartlarına uyumu açısından yargılama sürecinin hızlandırılması, davalarda savunma hakkının garanti altına alınması gerektiği de kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAŞ06 Ağustos 2013 04:55

    YUKARI MAHALLEDE AT YALAN AŞAĞIYA GEL SEN DE İNAN AMA TÜRK MILLETI INANMIYOR

  • HALİT ER06 Ağustos 2013 04:19

    TÜRKLERİN ERGENEKON EDEBİYATI YAPANLARLA SAVAŞI...

  • islam06 Ağustos 2013 04:13

    Bu insanlar koltukları bıraktıklarında onlara inananlar geride nasıl bir enkaz kaldığını görünce şaşkınlık içinde kalacaklardır.

  • fazlı06 Ağustos 2013 00:30

    ABD paranoyası ne olsa bunu abd yapmıştır diyenler artık ülke kendi politikasını uyguluyor diye memleket embesillikten kurtuldu diye ABD kafayı yiyor

  • vatandaş05 Ağustos 2013 22:22

    Süreci takip etmeye mi yönlendirmeyimi...

  • Amerika'nın Pis İşleri05 Ağustos 2013 22:21

    Bu sizin Türkiye'yi bölme planınızın ilk ayağıydı. Önce Orduyu bitirmek... Piyon olarak kullandığınız Akp ile bunu gerçekleştirdiniz. Amerika şunu kafasına iyice soksun; ne yaparsanız yapın bu yüce Türk Milletini asla bölemeyeceksiniz.