E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den F-16 açıklaması: İmza çok yakın---

ABD'den F-16 açıklaması: İmza çok yakın

ABD'den F-16 açıklaması: İmza çok yakın
06 Haziran 2024 - 12:48 borsagundem.com

ABD Büyükelçisi Flake, F-16 alımında Türkiye ve ABD arasında anlaşmaya varmanın yakın olduğunu açıkladı.

ABD Büyükelçisi Jeffry Flake, yeni F-16'ların Türkiye'ye satışında ileriye doğru büyük bir adım atıldığını duyurdu.

Flake, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin son nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını alması ve mevcut F-16 filosunu modernize etmesi konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldı. Bu, ABD’nin ulusal güvenliği, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve NATO’nun birlikte çalışabilirliği açısından iyi bir adım" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Siyasi ve Askeri İlişkiler departmanı da "ABD, Türkiye’nin, sadece en yakın müttefiklere ve ortaklara temin edilen, şimdiye kadar üretilmiş en ileri yeni F-16 Blok 70 savaş uçaklarını satın alması konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldığını açıklamaktan gurur duymaktadır. Bu, ABD’nin Türkiye ile tesis ettiği güvenlik ortaklığına olan sarsılmaz bağlılığının en son örneklerinden yalnızca biri" açıklamasını yaptı.

MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) haftalık bilgilendirme toplantısında da ABD ile F-16 satışına ilişkin değerlendirme yapıldı.

Bakanlık kaynakları, ABD’den alınacak F-16 uçaklarında son durumun ne olduğuna ilişkin sorulara “Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda satın alınacak F-16 Blok-70 ve modernizasyon kitleri ile diğer malzeme, mühimmat ve teçhizatın tedarik süreci daha önce açıkladığımız takvime uygun olarak olumlu şekilde devam etmektedir" yanıtını verdi.

ABD Ankara Büyükelçisi Flake'den kritik F-16 yorumu

 

ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin yeni karar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bu işte bi BRICS var :)06 Haziran 2024 20:07

    BRICS etkisi diyelim… Bence bu kartı biraz daha açalım usa tutuştu iyice.

  • azmi06 Haziran 2024 15:17

    Ne 16 sı kardeşim , projesinden imalatına emek ve para ile katıldığımız , sonradan atıldığımız F 35 lere ne oldu. Eski teknolojiyi gözümüze sokar gibi hem de binbir tafra ile neden satmak istiyorsunuz , anlamış değilim...