E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den güç gösterisi: Uçak gemileri Ortadoğu'da!---

ABD'den güç gösterisi: Uçak gemileri Ortadoğu'da!

ABD'den güç gösterisi: Uçak gemileri Ortadoğu'da!
22 Ağustos 2024 - 16:04 borsagundem.com

CENTCOM, F-35 ve F/A-18 Block III savaş uçaklarını taşıyan "USS Abraham Lincoln" uçak gemisinin Ortadoğu'ya ulaştığını bildirdi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), USS Abraham Lincoln uçak gemisinin Ortadoğu'daki faaliyet alanına ulaştığını bir video ile duyurdu.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, "F-35C ve F/A-18 Block 3 avcı uçaklarıyla donatılmış USS Abraham Lincoln uçak gemisi, ABD Merkez Komutanlığı (USCENTCOM) sorumluluk alanına girdi." ifadesi kullanıldı ve uçak gemisi görev grubuna "Destroyer Squadron (DESRON) 21" ve "Carrier Air Wing (CVW) 9"un eşlik ettiği kaydedildi.

CENTCOM tarafından yapılan paylaşımda F-35 savaş uçağının kalkış anlarına ilişkin görüntülere yer verildi.

İran tehdit etti, ABD uçak gemisi gönderdi

İsrail'in Tahran'da Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin öldürülmesi üzerine İran, çok sert bir karşılık vereceğini açıklamıştı.

Pentagon, bu ayın başlarında İran'ın İsrail'e karşı olası misillemesi öncesinde ABD'nin Ortadoğu'ya ilave askeri varlıklar konuşlandıracağını duyurmuştu.

ABD, Ortadoğu'da askeri gücünü artırıyor

Savunma Bakanı Lloyd Austin, F-35C avcı uçaklarıyla donatılmış "USS Abraham Lincoln" uçak gemisi görev grubuna, "USS Theodore Roosevelt" uçak gemisi görev grubunca halihazırda sağlanan görevlere ek olarak, Merkez Komutanlığı sorumluluk alanına geçişini hızlandırması emrini vermişti.

Austin, ayrıca "USS Georgia" denizaltısını ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na ait bölgeye gönderdiğini ifade etmişti.

The Guardian: İsrail, ABD'deki yasayı delmeye çalışıyor!The Guardian: İsrail, ABD'deki yasayı delmeye çalışıyor!

 

ABD ateşkes görüşmelerinde pembe tablo çiziyorABD ateşkes görüşmelerinde pembe tablo çiziyor

 

İran, Hazar Denizi'nde askeri tatbikat düzenledi İran, Hazar Denizi'nde askeri tatbikat düzenledi

 

ABD: İran İsrail'e bu hafta saldırabilirABD: İran İsrail'e bu hafta saldırabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)22 Ağustos 2024 17:29

    Bu uçak gemisinin bir özelliği var. Tamamen amiral gemisidir. Amiral komuta kontrol merkezi gemisi. Tamamen savaşı yönetecek bir komutan üssü. Bu özellik sayesinde emrinde farklı muharip gemiler mevcut. özellikle hava filosu çok ileri teknolojı. bir kaç hava saldırı filosu taşıyor.  ileri teknolojı sinyal bozan atak özellikli ileri teknolojı cihaz filosu. helikopter filosu , yani dünyanın en modern  en ileri teknolojı  askeri saldırı cihazları mevcut üzerinde. yani uçak gemisi diyip geçmemek lazım. Yüzen komuta kumanda merkezi bu gemi. ABD için çok özellikli ve önemli. ciddi durum