E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den İran'a yeni yaptırımlar---

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar
10 Mayıs 2018 - 20:40 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından, Hazine Bakanlığı Tahran'a yönelik yeni yaptırımlar açıklamaya başladı.

ABD, İran'a yeni yaptırımlar getirdi. ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, 6 kişi ve 3 kuruluşun Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) tarafından yaptırım listesine eklendiği belirtildi. 

Söz konusu 6 kişinin 3'ünün İran doğumlu olduğunun yer aldığı açıklamada, 3 kuruluşun da İran'da kayıtlı bulunduğu bilgisine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, listeye eklenen 6 kişinin ve bir kuruluşun İran Devrim Muhafızları Ordusu ile ilişkisi olduğu bildirildi. 

ABD Başkanı Donald Trump, salı günü, ülkesinin P5+1 ülkeleri ile İran arasında yapılan nükleer anlaşmadan çekileceğini duyurmuştu. 

Trump'ın kararının ardından ABD Hazine Bakanlığı, İran'a yönelik ilk yaptırım paketinin 6 Ağustos'ta, ikinci yaptırım paketinin ise 4 Kasım'da devreye gireceğini açıklamıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7210 Mayıs 2018 23:16

    Ortak ülke varlık fonlarına dayalı özel para sistemleri kurulduğu an SWİFT CODE sistemi kolaylıkla by pass edilir

  • POLAT ALEMDAR10 Mayıs 2018 22:42

    suç abd değil eğer tüm dünya ülkeleri doları terk edip altına endeksli ve dayalı bir dünya parası çıkartsınlar abd diye bir devlet kalmaz.tabiki dünya yöneten ülkeler yöneticiler basiretsiz olur ise abd daha çok düdüğünü çalar.abd hiç bir nükleer ülkeye saldıramaz.saldıracakmış gibi yapıyor ve garabin ülkeleri aralarında bölüşmüşler sömürdükce sömürüyorlar.o yüzden ülkemizinde acilen atom bombası, uçak tank, savaş gemileri sanayi yapan sanayileri yapar isek abd bize yan bakmayı bırakın yanımızdan dahi geçemez.

  • Ali Aslan10 Mayıs 2018 22:21

    Tüm dünyaya yaptırım uygula işi kökten hallet. Dünyada yalnız kalıyorsun artık son çırpınışların abd...