E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den iş insanı ve 5 şirketine yaptırım---

ABD'den iş insanı ve 5 şirketine yaptırım

ABD'den iş insanı ve 5 şirketine yaptırım
13 Eylül 2024 - 18:43 borsagundem.com

ABD'nin, Kamboçyalı iş insanı Ly Yong Phat ve Phat'a ait 5 şirkete yaptırım uygulama kararı almasının ardından Kamboçya'dan tepki geldi

Kamboçya, ABD'nin Kamboçyalı iş insanı Ly Yong Phat ve Phat'a ait 5 şirkete yönelik yaptırım kararına tepki gösterdi, karardan dolayı "derin üzüntü" duyulduğunu bildirdi.

Kamboçya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD'nin Phat ve 5 şirketine yönelik yaptırım kararının "doğrulanmamış haberlere" dayandığı belirtildi.

"KARAR SİYASİ AMAÇLI"

Açıklamada, yaptırım kararından dolayı "derin üzüntü" duyulduğu belirtilerek, kararın "siyasi amaçlı" ve "ikili işbirliği ile karşılıklı güveni güçlendirme ruhuna aykırı" olduğu ifade edildi.

ABD'nin Phat ve 5 şirketine karşı aldığı yaptırım kararının, Kamboçya'nın "insan haklarına bağlılığı, insan kaçakçılığı ve zorla çalıştırmayla mücadele konusundaki kararlı çabalarını dengeli ve doğru bir şekilde temsil etmediği" vurgulanan açıklamada, Phat'ın, ülkesinin sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunduğu kaydedildi.

ABD Hazine Bakanlığı, dün Kamboçyalı iş insanı Phat ve 5 şirketini "çevrim içi dolandırıcılık merkezlerinde zorla çalıştırılan insan ticareti mağduru işçilere yönelik muameleyle ilgili ciddi insan hakları ihlallerinde" rol oynamakla suçlamış ve bunlara yönelik yaptırım kararı almıştı.

Kamboçya'nın en zengin iş insanlarından biri olan Ly Yong Phat, aynı zamanda senatörlük yapıyor ve iktidardaki Kamboçya Halk Partisinin önde gelen bir üyesi olarak dikkati çekiyor.

Sudan yaptırımları 1 yıl daha uzatıldıSudan yaptırımları 1 yıl daha uzatıldı

 

ABD'den İran'a 'ölümcül silah' yaptırımlarıABD'den İran'a 'ölümcül silah' yaptırımları

 

Rusya'dan 92 Amerikalıya yaptırımRusya'dan 92 Amerikalıya yaptırım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)