E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'DEN KIRGIZİSTAN'A 48 MİLYON DOLAR YARDIM---

ABD'DEN KIRGIZİSTAN'A 48 MİLYON DOLAR YARDIM

ABD'DEN KIRGIZİSTAN'A 48 MİLYON DOLAR YARDIM
29 Temmuz 2010 - 14:10 borsagundem.com

Amerikan hükümetinin, Kırgızistan'ın güneyinde insani krizin giderilmesine katkıda bulunmak için 48 milyon 600 bin dolar yardım yaptığı açıklandı

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, ülkenin güneyinde etnik çatışmalardan etkilenen kişilerin her türlü ihtiyaçların karşılanmasına sözkonusu yardımdan 21 milyon dolar verildiği belirtildi. Bu çerçevede, 10 milyon dolar USAİD programı çerçevesinde gıda yardımına, 6 milyon 100 bin dolar sivil toplum örgütlerin yardım, su ve sanitasyon projelerine, 5 milyon dolar da insan hakların korunmasına, sivil toplumun desteklenmesine, demokratik kurumların desteklenmesine ve hükümetin hesap işlerine ayrıldığı kaydedildi. Ayrıca, 4 milyon dolarlık yardım da güneydeki etnik çatışmalar sırasında gönderilen acil tıbbı yardımı kapsadığı ifade edildi. Bu arada, Sağlık Bakanlığı, geçen ayki etnik çatışmalarda ölü sayısının 356'a çıktığını bildirirken, şiddet olaylarında 2 bin 500'e yakın müstakil ev, işyeri ve devlet binası tahrip olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)