E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den kritik Türkiye açıklaması---

ABD'den kritik Türkiye açıklaması

ABD'den kritik Türkiye açıklaması
06 Ocak 2019 - 14:14 borsagundem.com

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye'nin Suriye'de askeri operasyon düzenlemesini istemiyoruz" dedi

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye'nin Suriye'de askeri operasyon düzenlemesini istemiyoruz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı  John Bolton, Amerikan askerlerinin Suriye’den çekilmesinin bazı ön koşullara  bağlı olduğunu ve çekilmeye ilişkin herhangi bir takvimin olmadığını söyledi. 

Haaretz gazetesine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile  görüşmesinden önce gazetecilere konuşan Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, terör  örgütü YPG/PKK’yı kastederek, Amerika’nın Suriye’den çekilmesinin Türkiye’nin  "Kürt savaşçıların" güvenliğini garanti etmesi ve DEAŞ'ın yenilmesi koşuluna  bağlı olduğunu söyledi.

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, uygulayacakları çekilme  takviminin ise siyasi kararlarına göre şekilleneceğini ifade etti.

Bolton’un bu açıklamalarının, Trump’ın daha önce Suriye'den askerleri  çekeceği yönündeki beyanıyla çelişmesi ise dikkati çekti.

ABD'nin Suriye'den çekilmesi konusunda koordinasyon görüşmeleri yapmak  üzere dün akşam İsrail'e gelen Bolton Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda  yaptığı açıklamada, "ABD'nin Suriye rejiminin kimyasal silah kullanımına karşı tutumu değişmedi" ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hişt diline hakim ol 06 Ocak 2019 22:06

    Yakında SARIKAFA hızını alamayıp buna da sürtünmeye başlar . Adamın en iyi yaptığı kaşınanı kaşımak zaten...

  • cemalettin uncuoğlu06 Ocak 2019 20:03

    ülkemizdeki tüm pislikleri abd yapmıştır.bence abd ye ile suriye ve ırak a tüm hava trafiği ile ticareti keselim .hatta sularıda

  • XX06 Ocak 2019 17:25

    YAHUDİLER ABD İLE YOĞUN DİPLOMASİ YAPIYOR .TRUMP YARIN ÖBÜR GÜN SURİYEDEN ÇIKMIYORUZ DERSE ŞAŞIRMAM...YAHUDİLER ORDA KÜRT DEVLETİ KURDURAMAZSA, VAAD EDİLMİŞ TOPRAKLAR KONUSUNDAKİ DÜŞÜNCELERİ SUYA DÜŞER...

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ06 Ocak 2019 17:14

    ırak ve suriye sınırı kapatalım .hatta abd ye de incilik ten çıkartalım ve abd ye hava trafiğinide kapatalım.ayrıca her iki ülkeye giden sıları keselim derim.

  • ALAATTİN CAMGÖZ06 Ocak 2019 16:46

    bizim baş düşmanımız abd dir.ülkemizdeki tüm pislikleri ve şehitleri yapan veya neden olan abd dir.bunlara asla güvenilmez.biz gerekeni yapalım.hatta benim önerim fırat  ve dicle nin sularını kesilim.bu güçlü abd gitsin tırlar ve ucaklar ile ırak suriye ye su getirsin.bunlara asla güvenilmez.

  • ihtiyar bunak06 Ocak 2019 15:19

    Adama sorarlar : Senin anan güzel mi ?????