E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Suriye'nin kuzeyine gözlem gücü planı---

ABD'den Suriye'nin kuzeyine gözlem gücü planı

ABD'den Suriye'nin kuzeyine gözlem gücü planı
14 Şubat 2019 - 07:11 borsagundem.com

Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları toplantısına gidişi sırasında gazetecilere açıklama yapan ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan, "Toplantıda Suriye'nin kuzeyine bir gözlem gücü kurulmasını teklif edeceğim" dedi

ABD Savunma Bakan Vekili Pat Shanahan, NATO Savunma Bakanları toplantısı için Brüksel'e geldi.

Brüksel’e seyahati sırasında beraberindeki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Shanahan, toplantıda Irak, Afganistan ve Suriye konularında değerlendirmelerini paylaşacağını belirterek, “Suriye’nin kuzeydoğusunda bir gözlem gücü kurulması potansiyeline ilişkin farklı bir fırsat var” dedi.

Shanahan, oluşturulması planlanan gözlem gücünün türü, kime ait olacağı ve nerede konuşlanacağıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, ABD Suriye’den çekildiğinde istikrar ve güvenliğin nasıl temin edileceği ve hangi kaynakların kullanılacağı noktasında görüşmelerin olduğunu söyledi.

Pat Shanahan sözlerine şöyle devam etti:

“Bu çabalara kim öncülük edecek? Şurası açık ki, kaynakları ve kabiliyetleriyle koalisyon bir seçenek. Değerlendirdiğimiz bir seçenek bu ve şu anda halen tartışılma aşamasında dolayısıyla sayı telaffuz etmek istemiyorum. (Doğal Kararlılık Operasyonu Komutanı) General LaCamera’yla görüşmek istememin nedenlerinden biri, ‘olması gereken destek düzeyleri nedir? Kabiliyetler nasıl doğru şekilde bir araya getirilmeli? Nerede konuşlandırılabilirler?’ sorularında zihninden geçenleri öğrenmekti. Bu konuları konuştuk. NATO toplantısındaki görüşmelerimde de bunlar bana yardımcı olacak.”

ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan bu gözlem noktalarının nerede kurulacağına ilişkin ayrıntı vermedi, sadece “Suriye’nin kuzeydoğusu diyelim” demekle yetindi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ14 Şubat 2019 09:29

    Ak Parti daha önceki yaptıkları hayatı bir kez daha yaparlar ise kürdistan resmen kurulmuş olup ve binlerce asker ve sivil vatandaşı katleden, Türk düşmanı dünya nın en şerefsizleri, abd nin kahbe uşakları olan PKK ve YPG daha da güçlenir ülkemize olan zararları daha kat ve kat artar.ABD ye artık verilmesi gereken dersi vermeliyiz.nerede hangi ülkede ülkemiz aleyhine faaliyetlerde bulunanlar varsa imha edilmelidir.