E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye açıklaması: Kaygıları anlıyoruz---

ABD'den Türkiye açıklaması: Kaygıları anlıyoruz

ABD'den Türkiye açıklaması: Kaygıları anlıyoruz
10 Ağustos 2017 - 23:59 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, "ABD, Türkiye'nin kaygılarını ciddiye almaktadır ve Erdoğan hükümetiyle iletişim halindeyiz. Türkiye'nin PKK hakkında haklı kaygıları var ve biz bunu anlıyoruz" dedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, günlük basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Türkiye güney sınırlarına asker yığıyor, Suriye'deki Kürtlere yönelik bir saldırıdan endişe duyuyor musunuz?" şeklindeki soruyu yanıtlayan Nauert, Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğuna vurgu yaptı. Nauert, şöyle devam etti:

"HAKLI KAYGILAR"

"ABD, Türkiye'nin kaygılarını ciddiye almaktadır ve Erdoğan hükümetiyle iletişim halindeyiz. Türkiye'nin PKK hakkında haklı kaygıları var ve biz bunu anlıyoruz. Bölgesel kaygıları var. PKK bir terör organizasyonudur ve yaptıkları saldırıları kınıyoruz."

Nauert, "Türkiye'nin Suriye'deki Kürtlere yönelik bir saldırısından endişe duyuyor musunuz?" sorusuna "Bu farazi bir sorudur ve buna cevap vermek istemiyorum." karşılığını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Al haydar yıldırım11 Ağustos 2017 09:48

    Kaygaları anlıyormus haydi lan...tümdünyadaki teröristleri yetiştiren yardım eden sen değilmisin.milleti keriz yerine koyma bari .umarım yüce ALLAH ım bir gün senin belanı iyi bir şekilde silecek ve tarihe gömecek ABD diye bir devlet kalmayacak.

  • Lapa11 Ağustos 2017 09:19

    Suriyeye gonderilen mit tirlari isidi guclendirdigi icin abd de ypgye silah verip onlari giclendiriyor. Ruzgar eken firtina bicer

  • fafa11 Ağustos 2017 08:27

    Pis yalancılar.Yıllardır PKK'yı destekliyorsunuz.Halen tır dolusu cephane veriyorsunuz.

  • ASKER11 Ağustos 2017 07:45

    hadi ordan neden destekliyon ozaman