E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye mesajı: Onunla çalışmaya hazırız---

ABD'den Türkiye mesajı: Onunla çalışmaya hazırız

ABD'den Türkiye mesajı: Onunla çalışmaya hazırız
18 Mayıs 2023 - 00:22 borsagundem.com

İkinci tura kalan seçimlerle ilgili yorumda bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "Kazanan kim olursa olsun onunla çalışmaya hazır olacağız" ifadelerini kullandı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ukrayna, Orta Doğu'daki bölgesel meseleler ve NATO'daki rolü kapsamında Türkiye ile bir dizi konuda çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Sullivan, "Türkiye'de güçlü bir demokrasi görmeye devam etmek istiyoruz. İlk turu gerçekleştirdiler, ikinci turu da yapacaklar ve bizler de kazanan kim olursa olsun onunla çalışmaya hazır olacağız" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden'ın G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak için seyahat ettiği uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TAHIL ANLAŞMASININ UZATILMASI

Karadeniz Tahıl Koridoru girişiminin süresinin uzatılmasının iyi bir şey olduğunu söyleyen Sullivan, tahılın küresel pazarlara ulaşmasını sağlamaya yönelik çabaları desteklemeye devam edeceklerini kaydetti. Sullivan, diğer yandan süresi uzatılsa dahi Rusya'nın tahıl koridorunu "günlerinin sayılı olduğunu söyleyerek" rehin tutmaya devam ettiğini belirtti.

"DÜNYA, TAHIL KORİDORUNU HAK EDİYOR"

Dünyanın, tahıl koridorunun sürdürülebilir şekilde işlemesini sağlayacak istikrarı hak ettiği görüşünü paylaşan Sullivan, böylece başta fakir ülkeler olmak üzere ülkelerin gıda ihtiyacının giderilebileceğine işaret etti.

SEÇİM AÇIKLAMASI

Türkiye'deki 14 Mayıs seçimlerine ilişkin de Sullivan, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura kaldığını ve kazanan kim olursa olsun, Ukrayna, Orta Doğu'daki bölgesel meseleler ve NATO'daki rolü kapsamında Türkiye ile bir dizi konuda çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

"KAZANAN KİM OLURSA OLSUN..."

Sullivan, "Türkiye'de güçlü bir demokrasi görmeye devam etmek istiyoruz. İlk turu gerçekleştirdiler, ikinci turu da yapacaklar ve bizler de kazanan kim olursa olsun onunla çalışmaya hazır olacağız." şeklinde konuştu.

Seçim sürecinde haftanın kazananları

 

Rusya ve Ukrayna, 'Tahıl Koridoru' kararını teyit etti

 

Erdoğan: Karadeniz tahıl anlaşması 2 ay uzatıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yp18 Mayıs 2023 20:58

    ABD iki yüzlüsün fırıldaklıkta üstüne yok

  • baran18 Mayıs 2023 07:36

    Yürü be Sansaryan kim tutar seni.  Şimdi sen Estergon Kalesi, Buna er meydanı derler vs. Hasan Mutlucan türküleri söyleyip herkesten daha fazla milliyetçi olduğunu isptla.  İngiliz danışmanını bile güldür.  Hatta son güne kadar 5 vakit namaz kıl.  Hadi Sansaryan göreyin seni.  Sonra ne mal olduğunu gösterirsin zaten.

  • Yorum18 Mayıs 2023 07:34

    Türkiye yi ahmede mehmede göre mi dikkate alacan dikkat et bu kibirle fitili takarlar ukraynayı savaşa soktun ama şimdi tahılı dilenir duruma geldin Avrupa da anladı bu doğal gaz kazığını kimin attığını az kalsın belerusta da ukrayna da yaptığını yapacaktın ama olmadı patiyotlarında gazını hançer füzeleri almış itibar kaybetmeye devam itibar da abd nin itibarı yeşil doları farkında değiller ama bu savaş rusyayı gün geçtikçe güçlendiriyor

  • Türkoğluturk18 Mayıs 2023 07:25

    Seni bu ülkeye sokan menderes ,askerine dua ettiğini söyleyen kişi, gelde yorum yap.

  • azmi18 Mayıs 2023 13:30

    Komunistler geliyor kandırmacası ile yıllarca uyutulduk. Geldiği falan yok. Meclisten karar almadan Kore'ye asker gönderen ,namus kavramını yok eden, ülkeyi moratoryuma götüren ,sayayım mı daha .....

  • Türkoğluturk18 Mayıs 2023 12:29

    Karşı ruslara vermemek için ülkeyi toptan abd ye sattı.koy enstitülerimi kapatarak anadoluyu karanlığa soktu.nufus bilgilerini abd ye verdi yetmedi abd li barış gönüllüleri adı altında ülkeyi abdlilere açtı.yetmedi mit i cia ya peşkeş çekti.ama sen abd askeri için dua eden liderin gibi savunursun.

  • baran18 Mayıs 2023 09:03

    Öküz geldin öküz gideceksin.  Menderes Türkiye yi Komünizm belasından kurtardı!  Nato üyesi yaparak.  Şimdi ise o öküz kafannda Amerikan ve Nato desteği ile kafalar komünist olmuş.  Pkk ve fetoş itleri hepsi aynı ağız komünistler Amerikan finoluğu yapıyor.  Neden mi ayrılık vesilesi olup küfre saptırmakk için.  Rusya ne diyor bakın akıllı olun biz bu komünizm belasından çok çektik uzak durun emperyalizm ve komünizmden.  Ama anlar mı hayvan ille de hamburger yiyip komünistlik yapacak.  Nankör ve kör köpek misali.

  • Volkan18 Mayıs 2023 03:38

    Ortada diktatörlük olmadığı, var ise de tarihde görülmemiş bir durum olduğu anlaşılmıştır. Direkt isim söylemiyor Erdoğan ile anlaşırız diyor. İlk etap Halkbank ve F16 sonrasında F35 anlaşmaları olur. PKK vs o konuda ödün vermezler.

  • ....18 Mayıs 2023 12:30

    Abd ülkesini parçalamaya çalışan herkezi sever.hitleride sever.iran şahınıza.