E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye S-400 çıkışı---

ABD'den Türkiye'ye S-400 çıkışı

ABD'den Türkiye'ye S-400 çıkışı
26 Nisan 2018 - 15:59 borsagundem.com

ABD NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison, "Türkiye füze savunma sistemi anlaşmasını yeniden düşünmeli." diye konuştu

ABD’nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison "ABD Türkiye’nin, füze savunma sistemleri için Rusya yerine başka kaynaklara bakmasını teşvik ediyor" dedi.

Telekonferans yoluyla açıklamalarda bulunan Hutchison “S-400 alımından dolayı çok endişeliyiz. Bu, her iki tarafın birlikte çalışabilirliğine zarar veriyor" dedi.

Hutchison, “ABD tarafında, biz Rusya’dan ekipman sağlayan her bir ülke için yaptırım getiren yasayı hali hazırda geçirdik. Bu yasa başkan ya da bir başkası tarafından iptal edilemez. Dolayısıyla ikili anlaşma anlamında burada net bir sorun var. Bu çok zor bir durum ve biz Türkiye’yi başka kaynaklar araması için teşvik ettik. Kendilerini savunma gerekliliğini tartışmıyoruz. Ancak NATO’nun hasmı bir yerden ekipman almanın sonuçlarının farkında olmaları gerekir. Bu yüzden yeninden değerlendireceklerini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • önyargı-227 Nisan 2018 12:18

    .... Darbelerde esasen akademik yozlaşma, istiklal kültürünü yıkmak için yaptırıldı. Bilim ve eğitimi yozlaşmış bir ülkede "hukukun üstün olduğu yönetim" olamaz, sadece şuursuz demeç laf giydirme yarışı olur, orası iyi bir tüketici pazarı olur. İsraf edilen son 15 senede de oyun değişmedi. Türkiyenin diplomalı da olsa, vizyonsuz- kültürsüz- haris yöneticileri cahilce yönetiyor ülkeyi (evrimin de kuralı bu ne yazık ki) . Halk da, yeterince toleranslı, bilgili ve görgülü olmayınca fasit daire oluşuyor. Çoğunluk kurnazlık ve torpil arayışında, itişmeden otobüse metroya bile binemiyor. Boş bir binanın kapısına "hastane" yazınca, doktoru -cihazı -hemşiresi yoksa hastane olur mu? Hepimiz ülkemizin başarılı olmasını istiyoruz ama gerekeni yapmıyor sorunları ciddiyetle ele almıyoruz. Bilgisizce yorum yazanların önce sorunu tespit etmek için önyargı ve kompleksten arınması gerekir. esenkalın.

  • Gerçek26 Nisan 2018 21:07

    ''biryorum'' düşüncelerime tercüman olmuşsun ama bunu gorebilecek nerde o lâik, demokrat, Atatürkçü insanlar.Atatürk hayatta olsa adını kullanarak boş boş konuşup yatanları asardı bence.

  • METIN ÇETİN26 Nisan 2018 20:25

    Birlikte çalışıyor ABD...Onlar hep Arkada........!

  • emekci26 Nisan 2018 19:38

    Ha ABD'den almışsın ha Rusyadan. İki durumda da ödeme dolar ile yapılacak ve aldığın ülkenin saldırılarını engelleyemeyecek.

  • FATİH İSLAMBUL26 Nisan 2018 19:07

    ne oldu amerika zorunamı gitti bu iş bitti bunu artık kimse engelleyemez anca çatı adayı yapar oda zaten kazanamaz

  • vatansever26 Nisan 2018 19:04

    egerki TC kendi yolundan ve kendi cikarlarindan vaz gecerse tek kelimeyle yaziklar olsun ,bugune kadar yok av rupa birligi yok abd hepside ayni ve TC ye kontrol altinda tutarak oyalamak,amaclari TC adam olmasin

  • Cruise26 Nisan 2018 18:52

    Aktroller yine üfürmeye başlamışlar. ABD Tomahawkları attığında hepiniz yankee olmuştunuz,bu kadar çabuk karar değiştirmeyin yahu.

  • bir yorum26 Nisan 2018 18:27

    Başka kaynaklar aramasını teşvik etmişmiş.Adamlar bizim gelişmemiz için pkk,deaşı,fetöyü,dhkpcyi eski sol örgütleri kurup Türkiyenin başına bela edip sonra da pişmiş kelle gibi sırıtıyorlardı.Bir ülke hem bitmeyen terörle mücadele edip hem de her alanda gelişebilir mi.Fransa ve ingilterede terör saldırıları oldu hemen içe yönelip dışarıyla fazla ilgilenmediler.Yani bunlara bakıp bizim ülkemizin ne kadar zor bir sınavdan geçtiğini anlayın artık.Ülkemiz maalesef içimizdeki bir çok batılılara çalışan hainler tarafından zayıf düşürüldü.Hiç bir şey üretemez olduk bilimimiz teknolojimiz yerlerde sürünüyor.Aka parti ve özellikle CB RTE olmasa aynı tas aynı hamam devam edecekti.Son 5-6 yıldır ancak bir şeyler yapyoruz.Özellikle savunma alanında.O durmadan darbe yapıp sonra Atatürkçü-laikliğin arkasına sığınan generallerin hepsinin rütbesi sökülmelidir.Onlara onbaşı maaşı bağlanmalıdır.Çünkü bu ülkede terörün bitmemesinin en büyük vebali onlardadır.

  • ÖNCE VATAN 26 Nisan 2018 21:16

    "Bir yorum"Akp teroru bitirdi de askerler mi yabancilar mi engel oldu.Oslo da pazarlık yapan askerler mi idi.Bu ATATÜRK düşmanlarının bu memlekete verdikleri ne acaba.ATATÜRK olmasaydı bu gün geri kalmış kukla arap devletlerinden bir farkımız kalmayacaktı. Asıl senin gibi yobazlar defolup gitmeli. Bu ülkeyi ATATÜRK kurdu ve sitemi de laik sosyal hukuk devletidir.

  • mali26 Nisan 2018 18:24

    400 km ne ki ABD, sen bize 2000 km lik füzeleri ver, başüstüne!

  • eşref özbek26 Nisan 2018 17:43

    ne zorlarına gitti beee. Yaptırımla tehdit ediyorlar, Sonucu kıbrıs harekatındaki gibi olur.

  • Yorum26 Nisan 2018 16:34

    Ş 400 çok etkili abd de bile böylesi yok bide ş 500 ler var abd türkiyenin böyle füze sistemlerini elinde bulundurmasını istemiyor ayrıca suudilere kendisi füze savunma sistemlerinin envay çesidini teklif ediyorlar ama türkiye nato üyesi olmasına rağmen vermiyorlar verseler bile şurada kullanamazsın burda kullanamazsın diyor türkiyenin acil olarak ş 500 ayarında sistemleri kendisi üretmesi lazım hiç birine minnet etmemesi için ama abd bu seferde bu füzeleri üretemezsin ben sana satarım der