E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Ukrayna'ya 717 milyon dolarlık yardım planı---

ABD'den Ukrayna'ya 717 milyon dolarlık yardım planı

ABD'den Ukrayna'ya 717 milyon dolarlık yardım planı
12 Eylül 2024 - 00:18 borsagundem.com

ABD, Ukrayna'ya çeşitli alanlarda toplam 717 milyon dolarlık destek sağlayacak.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiga, Kiev’deki 4. Kırım Platformu Liderler Zirvesi'nde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile ortak basın toplantısı düzenledi. Sibiga, toplantıda Ukrayna'nın savunma yeteneklerini güçlendirmek için çeşitli adımların ele alındığını belirtti. Özellikle hava savunması, F-16 savaş uçakları, top mermileri ve insansız hava araçları gibi ekipmanların önemine değindi. Ukrayna'nın yerel üretim ve silah satın alımına yatırım yapılmasının askeri yardımları hızlandıracağını vurguladı.

Blinken, Ukrayna'nın uzun menzilli silah kullanımı talebini ve cephedeki gelişmeleri ABD Başkanı Joe Biden’e ileteceğini belirtti. Ayrıca, Rus saldırıları nedeniyle hasar gören enerji sistemlerinin onarımı, insani yardım ve mayın temizleme için toplamda 717 milyon dolarlık yardım yapılacağını açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy, Ukrayna'ya yıllık 3 milyar sterlin askeri yardım sağlama kararlılıklarını ifade etti ve ek askeri malzeme gönderimi hakkında bilgi verdi. Ayrıca, İngiltere'nin 600 milyon sterlinlik yardım paketini duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Lammy ve Blinken ile yaptığı görüşmede, Ukrayna'nın uzun menzilli silah kullanımı ve cephedeki askeri yardımlara ilişkin argümanlarının önemini vurguladı ve destekleri için ABD ve İngiltere'ye teşekkür etti.

Harris ile Trump arasında ikinci canlı yayın tartışması olacak mı?Harris ile Trump arasında ikinci canlı yayın tartışması olacak mı?

 

Sudan yaptırımları 1 yıl daha uzatıldıSudan yaptırımları 1 yıl daha uzatıldı

 

'Putin seni yer' sözüne Kremlin'den sert tepki'Putin seni yer' sözüne Kremlin'den sert tepki

 

ABD'de kritik enflasyon verisi açıklandıABD'de kritik enflasyon verisi açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)