E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'de bütçe sıkıntısı: 350 milyar euroluk borç ertelenebilir---

AB'de bütçe sıkıntısı: 350 milyar euroluk borç ertelenebilir

AB'de bütçe sıkıntısı: 350 milyar euroluk borç ertelenebilir
12 Eylül 2024 - 07:57 borsagundem.com

Brüksel, yaklaşan yükümlülüklerin AB'yi zayıflatıcı bir bütçe sıkışıklığıyla karşı karşıya bırakacağını belirten Draghi'nin 350 milyar euroya varan tutarda AB borcunun uzatılması önerisini değerlendiriyor.

Financial Times'ın haberine göre, AB yetkilileri, bloğun ortak bütçesinin geri ödeme maliyetleri altında ezilmesini önlemek için yüz milyarlarca euroluk Covid dönemi tahvillerini çevirmenin yollarını inceliyor.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere göre, İtalya eski başbakanı Mario Draghi tarafından bir seçenek olarak desteklenen böyle bir hamle, pandemi döneminden kalma eşi benzeri görülmemiş AB borçlanmasının 350 milyar euro'ya kadar kısmının uzatılmasını sağlayacak.

Berlin gibi başkentlerin sert muhalefeti ve önemli yasal kısıtlamaların üstesinden gelecek ve yatırımcıları kazanacak bir çözümün nasıl tasarlanacağı konusunda tartışmalar henüz erken bir aşamada.

Ancak Brüksel'deki yetkililer, geri ödeme maliyetlerinin ele alınmaması halinde AB'nin gelecek yıllardaki harcama gücünü engelleyebileceğinden korkuyor. Draghi bu hafta yayınladığı bir raporda, yaklaşan yükümlülüklerin ve AB ülkelerinin Brüksel'e gelir artırıcı yetkiler ya da daha fazla para verme konusundaki isteksizliğinin AB'yi zayıflatıcı bir bütçe sıkışıklığıyla karşı karşıya bıraktığı uyarısında bulundu.

AB'nin 2028-2034 dönemine ilişkin sayısız harcama talebiyle karşı karşıya olan bir sonraki uzun vadeli bütçesine ilişkin teklifini hazırlayan komisyon için yaklaşan sıkışıklık halihazırda önemli bir faktör.

AB, Rus gazı olmadan devam edebilecek mi?AB, Rus gazı olmadan devam edebilecek mi?

 

AB'den Çinli elektrikli araçların gümrük vergi oranlarında değişiklikAB'den Çinli elektrikli araçların gümrük vergi oranlarında değişiklik

 

Draghi'den AB'nin rekabet gücünü artıracak formülDraghi'den AB'nin rekabet gücünü artıracak formül

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)