E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den İngiltere'ye olumlu mesajlar---

AB'den İngiltere'ye olumlu mesajlar

AB'den İngiltere'ye olumlu mesajlar
12 Eylül 2018 - 15:05 borsagundem.com

AB Komisyonu Başkanı Juncker Brexit'ten sonra İngiltere ile yakın ticaret ve güvenlik ilişkileri taahhüdünü yineledi

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Brexit'ten sonra İngiltere ile yakın ticaret ve güvenlik ilişkileri taahhüdünü yineledi ancak Avrupa Birliği'nin İngiltere'nin çıkışı için temel şartlarından ödün vermeyeceğini söyledi.
Avrupa Parlamentosu'na hitaben yıllık konuşmasını yapan Juncker AB'nin, İngiltere'nin Brexit'ten sonra tüm kurallara saygı göstermeden yalnızca AB tek pazarının bazı kısımlarına katılmasına izin vermeyeceğini söyledi.
"Bu yüzden Kuzey İrlanda'da sert sınır uygulamasını engelleyen çözümler bulmak istiyoruz" diyen Juncker AB'nin İrlanda ile dayanışma içinde kalacağını da sözlerine ekledi. Juncker AB'nin İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına saygı gösterdiğini ancak Brexit konusunda pişman olduğunu belirtti. İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile ülkesi arasında serbest ticaret anlaşması yoluyla yakın ortaklık kurulması önerisine katıldığını belirten Juncker, Komisyonun, İngiltere'nin AB'den düzenli biçimde ayrılmasını engelleyecek taraf olmayacağını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)