E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den Trump'a Türkiye tepkisi---

AB'den Trump'a Türkiye tepkisi

AB'den Trump'a Türkiye tepkisi
11 Ağustos 2018 - 08:30 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye çelik ve alüminyum gümrük vergilerini iki kat artırmasına Avrupa'dan tepki geldi... Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Eş Başkanı Carl Bildt, "Bu acımasızlıktır" ifadesini kullandı

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi eş Başkanı ve eski İsveç Başbakanı Carl Bildt, Başkan Donald Trump'ın Türkiye'ye çelik ve alüminyum gümrük vergilerini iki kat arttırmasını “acımasız” diye değerlendirdi. Donald Trump'ın bu konudaki Twitter mesajını paylaşan Bildt, “Zor bir mali kriz geçiren bir müttefike kilit gümrük tarifelerini iki katına çıkarmak acımasızlıktır. Gerçekten.” diye yazdı.

Trump kendi Twitter mesajında, “Türk lirası, çok güçlü dolarımız karşısında hızla değer kaybederken, Türkiye’den çelik ve aluminyum ithalatında gümrük vergilerinin iki katına çıkarılmasına onay verdim! Alüminyumda oran yüzde 20, çelikte de yüzde 50. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil!” diye yazmıştı.

bildt-ekran

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kimsesiz12 Ağustos 2018 00:10

    İncirlik teki nükleer bomba el koyun

  • iso11 Ağustos 2018 21:10

    Adam haklı kardeşim. Sen adamdan aldığın arabayı halkına %300 vergi ile sokarken hiç sıkıntı yok. Adam %10 olan vergiyi %20 yapınca "auwwww". Sen daha geçen yıl telefonlara %10 TRT PAYI koymadın mı la? bak kdv gümrük vergisi fln demiyorum TRT PAYI!!!! müstehak bu millete her haltı "dış mihraklar" diye geçiştirirsen olacağı bu. Neyse Allah'ımız var ya bizim. tek bizim var zaten başka kimsenin yok.

  • b.kemancı11 Ağustos 2018 13:56

    kendini bağenmiş turump bu halk 3 milyon misafir ağırlıyor .hemde karşılıksız siz söz verdiğiniz parayı bile vermiyor .adilikler yapıyorsunuz .Allah sizleri kahretsin .şeytan sizinle beraberse .bizim Alemlerin yaratıcısı ,Allahımız var .ve onun adeleti sizleri mahvedecek .sen felç olsan o karın melena sana 1 gün bakmaz .

  • Önce vatan 11 Ağustos 2018 13:49

    Elinden geleni ardına koyma lan ALLAH var yularda ALLAH

  • !!!11 Ağustos 2018 13:13

    Bir ülke başkanının böyle tweet atması gerçekten normal değil...

  • TR11 Ağustos 2018 12:19

    Ne acıdır ki ABD ve dolayısı ile dünya bir psikopatın elinde oyuncak olmuş... umarım ABD halkı bu psikopata haddini bildirir....

  • Özer11 Ağustos 2018 11:36

    Trumpa tepkiler çoğalıyor, bu adam normal değil. Tweet mesajı da bunu gösteriyor