E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den Ukrayna kararı---

AB'den Ukrayna kararı

AB'den Ukrayna kararı
12 Mayıs 2014 - 22:41 borsagundem.com

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Doğu Ukrayna’daki referandumların tanınmayacağını söyledi

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ukrayna’nın doğusunda düzenlenen referandumları "sözde" olarak tanımlayarak "AB, gayrimeşru ve yasa dışı hiçbir referandumu tanımayacak" dedi.

AB Dışişleri Konseyi’nin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ashton, taraflara, AB, ABD, Ukrayna ve Rusya’nın katılımıyla Cenevre’de yapılan dörtlü toplantı sonunda yayımlanan bildirinin uygulanmasına konsantre olma çağrısı yaptı.

Ukrayna hükümetinin Cenevre’de varılan uzlaşıyı uygulama yönündeki adımlarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Ashton, Rusya’dan, Cenevre’deki taahhütlerini yerine getirmesini sağlayacak etkili adımlar atmasını istedi.

Ashton, 25 Mayıs’ta Ukrayna’da özgür ve adil seçimler düzenlenmesine güçlü destek verdiklerini belirterek "Bu, Ukrayna halkının kendi geleceğine karar vermesi için bir fırsat" diye konuştu.

Ashton, AB dışişleri bakanlarının Avrupa Dış Eylem Servisi’nden, bölgede sivil bir AB misyonu için çalışma yapmasını talep ettiklerini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)