E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriABD'li dev BELENCO'nun azınlık hisselerini aldı---

ABD'li dev BELENCO'nun azınlık hisselerini aldı

ABD'li dev BELENCO'nun azınlık hisselerini aldı
09 Eylül 2016 - 11:57 borsagundem.com

Garanti Yatırım, danışmanlığında Peker Yüzey Tasarımları San. Tic. A.Ş.’nin (BELENCO) azınlık hisselerinin Darby Overseas Investment’a (Darby) satışı gerçekleşti.

Peker Grup’un ortakları tarafından 2010 yılında kurulan BELENCO, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında en üst Breton teknolojisini kullanarak yüksek kalite kuvars yüzey üretimi ve satışını yürütmektedir. Kısa sürede Türkiye’de sektör lideri konumuna gelen ve dünyanın önde gelen kuvars üreticilerinin arasında yer alan BELENCO, Darby ile kurduğu ortaklık ile daha da güçlenmiştir. Son derece sağlıklı bir mali yapıya sahip olan BELENCO, gerçekleşen işlem ile uluslararası ölçekte daha agresif bir büyümeyi hedeflemektedir. Geniş ürün yelpazesi ile 25 ülkeye ihracat gerçekleştiren BELENCO, bu sene tamamladığı ilave yatırımlar ile üretim kapasitesini iki kattan daha fazla artırmış olmakla beraber, yeni yatırımlar ile global pazar payını daha da artırmayı ve global pazarda ilk üç üretici arasında konumlanmayı hedeflemektedir.

Azınlık hisselerinin satış süreci tamamlama toplantısında konuşan Peker Grup sermayedarı Hande Peker Kuyumcu “BELENCO; en yeni teknolojiye sahip olması, çekici pazar konumlanması ve sahip olduğu üstün nitelikli yönetim kadrosu ile çok iyi şekilde yapılanmıştır. Darby’nin sağlayacağı stratejik katkılar ile BELENCO uluslararası pazarda da hakkettiği haklı yeri sağlamlaştıracak tır” dedi. Darby’nin yönetici direktörlerinden Burak Dalgın ise “Gelişmekte olan kuvars yüzeyler sektöründe faaliyet gösteren BELENCO’nun, süregelen büyümesini desteklemeyi hedefliyoruz.” dedi.

1974 yılında, kurulan Peker Grup, ağırlıklı olarak inşaat taahhüt ve enerji sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Geçmişten bu güne bir çok altyapı ve üst yapı taahhüt işini başarıyla tamamlamış olan Peker Grup, halihazırda da bir çok projeyi başarıyla yürütmektedir. Peker Grup bünyesinde bir çoğu faaliyette olan hidroelektrik ve rüzgar santrallerinden yenilenebilir enerji üretimi gerçekleştirilme ktedir.

35 ülkede toplam 739 milyar ABD$ portföy büyüklüğüne sahip Franklin Templeton’ın gelişen piyasalardaki özel sermaye fonu Darby ile kurulan ortaklık, Türkiye’ye olan ilginin küresel anlamda devam ettiğini bir kez daha göstermiş ve piyasalara güven vermiştir.

Bu işlem de münhasır satıcı taraf danışmanı olarak görev alan Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş, kuruluşundan bu yana 7.1 milyar ABD$’lik birleşme-devralma, işleminde danışmanlık yapmış, 43 halka arz ve 263 borçlanma aracı ihracında ise lider kurum olarak görev almıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)