E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'nin bütçe açığı daraldı---

ABD'nin bütçe açığı daraldı

ABD'nin bütçe açığı daraldı
11 Aralık 2014 - 06:45 borsagundem.com

ABD’nin bütçe açığı, Kasım ayında bir yıl önceye göre ekonomist tahminlerinin üzerinde daralma gösterdi

ABD Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, ABD’nin bütçe açığı, istihdamdaki artışın gelirlerin yükselmesi ve harcamaların düşmesine yardımcı olması ile Kasım ayında bir yıl önceye göre ekonomist tahminlerinin üzerinde daraldı.

Washington’da yapılan açıklamalara göre, harcamalar gelirleri geçtiğimiz ay 56.8 milyar dolar aştı. Bir yıl önce ise 135.2 milyar dolar açık verilmişti. Bloomberg anketine katılan 21 ekonomistin tahmin medyanı 64 milyar dolar açık verileceği yönündeydi.

İşe alımların artış göstermesi, ülkenin yıllık bütçe açığının 2009 yılındaki 1.42 trilyon dolarlık rekor seviyeden gerilemesini sağladı. Ekonomistler, 1 Ekim’de başlayan mali yılda düşüşün süreceği yönünde tahminde bulunuyor. Maliye Bakanlığı, Ekim ayında yaptığı açıklamada, 30 Eylül’de sona eren 12 aylık dönemde açığın 483 milyar dolar veya gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 2.8’i olduğunu belirtmişti. Kongre Bütçe Ofisi ise Ağustos’ta bütçe açığının bu mali yılda veya gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 2.6’sına gerilemesini beklediğini açıklamıştı.

Massachusetts’teki IHS Global Insight ABD ekonomisti ve finansal ekonomi direktörü Paul Edelstein, “Trend, giderek küçülen bir bütçe açığı yönünde. Gelişme kaydeden ekonomi vergi gelirlerinin artmasını sağlıyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)