E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'nin endişesi sadece banka değil---

ABD'nin endişesi sadece banka değil

ABD'nin endişesi sadece banka değil
08 Mayıs 2014 - 07:45 borsagundem.com

ABD'de düzenleyici otoritelerin risk alanına banka dışı endişeler eklendi

Düzenleyici otoriteler geçtiğimiz 6 yılı bankaları riskli faaliyet alanlarının dışına taşımaya harcadı. Şimdi ise bazı finansal faaliyetlerin gölgelere ve düzenleyici otoritenin yetki alanının dışına çıkmasına yönelik endişeler yaşıyorlar.
 
Finansal İstikrar Gözetim Konseyi (FSOC) yetkilileri banka dışı finansal kurumların -ki bunlara konut kredisi hizmeti veren şirketler, sigorta şirketleri ve varlık yöneticileri de dahil-
faaliyetlerini izlediğini ve bu kurumların faaliyetlerinin finansal sistem için risk oluşturabileceğini belirttiler.
 
Düzenleyici otoriteler bankaların ekonomik gerileme dönemlerinde kendilerini güveneceye alacak sermaye yeterliliğine sahip olma zorunluluklarının bu firmalar için sözkonusu olmamasının endişe verici bir durum olduğunu belirtiyor.
 
Hazine bakanlığı, Fed, SEC ve devlete bağlı diğer ilgili kurumların başındaki isimler tarafından imzalanan yıllık raporda finansal kriz sonrası hazırlanan düzenlemelerin riskleri bankacılık alanından alıp sistemin düzenlemelerin daha az etkili olduğu alanlarına kaydırdığına
dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)