E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD'nin enflasyon verisi piyasaları korkuttu---

ABD'nin enflasyon verisi piyasaları korkuttu

ABD'nin enflasyon verisi piyasaları korkuttu
19 Şubat 2016 - 16:48 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda ABD enflasyon verisini ve piyasalara etkisini değerlendirdi.

ABD tarafında açıklanan enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi, Fed’in faizleri arttırmak için enflasyon hedefine adım adım yaklaştığının bir göstergesi olarak algılandı. Bu yüzden verilerin ardından global endeksler ve petrol tarafında satışların yaşandığı gözlendi. Hatırlanacağı gibi son toplantı tutanaklarında Fed, %2 enflasyon hedefinin tutturulması, faizlerin artışı için önemli bir kriter vurgusu yapmıştı.

Abd Tüfe Yıllık %+1.4 (Beklenti:%1.3 Önceki:%+0.7 )

Abd Gıda,Enerji Hariç Çekirdek Tüfe Yıllık %+2.2 (Beklenti:%2.1 Önceki:%+2.1 )

AB - İngiltere Müzakerelerinden Henüz Anlaşma Çıkmadı…

İngiltere'nin, Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin devam etmesi için 28 ülke liderinin bir araya geldiği AB Zirvesi'nde, Ada için henüz bir anlaşma sağlanamadı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün bir araya gelen AB liderleri, İngiltere'nin AB üyeliğinin devam etmesine yönelik sunduğu 4 reform şartı üzerinde görüşmelere bu sabah devam ediyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB liderleriyle gece boyu sürdürdüğü görüşmelerin ardından, basına yaptığı açıklamada "Bu sabah 5'e kadar anlaşma üzerinde çalışmaya devam ettim. Bazı ilerlemeler kaydedildi ancak henüz bir anlaşmaya varılmadı." dedi. İngiltere'nin isteklerine göre bir anlaşma sağlanması amacıyla Brüksel'e geldiğini belirten Cameron ayrıca, "Burada tekrar bir aradayız, biraz daha çalışma yapacağız ve ben de elimden geleni yapmaya çalışacağım." şeklinde konuştu.

Irak’ta, Petrol Anlaşmasına Destek Verdi…

Irak Petrol Bakanı Asim Jihad, OPEC üyeleri ve grup dışındaki üreticiler petrol üretimlerini Ocak ayı seviyesinde dondurmayı kabul ettikleri takdirde bu hareketi takip etmeye hazır olduklarını açıkladı. Asım, "Irak petrol piyasalarında istikrar istiyor ve fiyatları artırmaya yönelik herhangi bir eyleme katkıda bulunacak ancak bu sadece OPEC ve OPEC dışı üreticilerin aynı şeşiy yapması durumunda geçerli " dedi.

Japonya'da Büyük İmalatçılardan Kötü Haber...

Japonya'da imalatçı firmaların ekonomiye olan güvenleri Şubat ayında kötümser görünümünü korurken, ileriye dönük değerlendirmelerde de kötüleşme beklentisi var. Reuters'in Tankan imalatçılar güven endeksi Şubat ayında bir önceki Ocak ayına göre +6'dan +7'ya yükseldi. Hizmet sektörü endeksi ise, 27'den 21'e indi. İmalatçıların üç ay sonrasına ilişkin beklentilerini yansıtan endeks ise 4'e indi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika19 Şubat 2016 19:46

    ABD , enflasyonun artmasını istiyor ki gönül rahatlığıyla faiz artırımına devam etsin.Gelişen piyasalardan para çıkışının hızlanma olasılığı piyasayı korkutuyor.

  • cehalet!19 Şubat 2016 16:58

    Beklenti:%1.3 iken %+1.4 çıkmış, bu da piyasaları korkutmuş.. hadi rakamları okumayı bilmiyorsun, dolara ve endeksine bak be cahil.. ikisi de düşüyorken niye korku olsun ki