E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'nin iki önemli problemi---

ABD'nin iki önemli problemi

ABD'nin iki önemli problemi
20 Aralık 2010 - 08:21 borsagundem.com

Fed Başkanı Ben Bernanke, işsizlik ve yüksek mali açığın ABD ekonomisinin karşı karşıya olduğu ana problemler olduğunu bildirdi

Federal Reserve Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisinin yüzyüze olduğu en büyük sorunun isşizlik ve yüksek mali açıklar olduğunu söyledi.
Time dergisine konuşan Bernanke ABD'de Fed'in olağan dışı bir şekilde gevşek para politikası uygulamasına karşın halen çok  sayıda insanın işsiz olduğunu belirterek, "Bunun hızlı bir
çözümü yok" ifadelerini kullandı.
Fed Başkanı Kongre için uzun vadede bütçe açıklarının azaltılmasının öncelik olacağını bunun yapılmaması halinde ise büyümenin duracağını ve finansal risklerin artacağını söyledi.
ABD ekonomisi 18 aydan bu yana büyüme sürecine yeniden başlayarak  resesyondan çıkmıştı. Ancak bu süreç içinde büyüme çok yavaş oldu ve işsizlik oranını aşağı çekmeye yetmedi. İşsizlik halen yüzde 9.8 seviyelerinde bulunuyor. ABD'de Kongre Perşembe günü ekonomideki
toparlanmayı güçlendirmek için vergi indirimi paketini onayladı. Ancak vergi indirimi bir yandan ekonomik toparlanmaya destek sağlarken bir yandan da bütçe açıklarının artmasına neden olacak.
Bernanke konuya ilişkin açıklamasında "Kongre'nin uzun vadede daha iyi bir denge sağlaması çok önemli" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)