E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'nin kararları hisse piyasalarında dengesizliğe neden oldu---

ABD'nin kararları hisse piyasalarında dengesizliğe neden oldu

ABD'nin kararları hisse piyasalarında dengesizliğe neden oldu
07 Ağustos 2018 - 08:52 borsagundem.com

ABD'nin Çin'e ticaret savaşı açması, İran'a da yaptırım uygulaması hisse piyasalarını baskılamaya başladı

Asya borsaları ABD-Çin ticaret gerilimine ilişkin endişelerin Wall Street'de bilançolar öncülüğünde kazanımların pozitif etkisini baskılamasıyla dalgalı seyir izliyor.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.05 yükseldi. Endeks Çin hisselerinde oynaklığın olduğu bir ortamda ilk işlemlerde geriledi.
Şanghay Composite ard arda dört gün düşüş kaydetmesinin ardından ilk işlemlerde yüzde 0.6 yükseldikten sonra son olarak yüzde 0.1 artıda bulunuyor.
Avustralya borsası yüzde 0.25, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.2 ve Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.25 yükseldi.
ABD'de başlıca üç endeks güçlü gelen bilançoların desteğiyle artıda kapandı. Berkshire Hathaway ve Facebook bilançoları Nasdaq endeksinin yükselmesini sağladı. 

DÖVİZ

Sterlin, Brexit sürecinin 'sert' geçeceği endişeleriyle dün dolar karşısında 11 ayın dip seviyesine geriledikten sonra kırılgan seyir izlerken, dolar ABD-Çin ticaret gerilimlerinden destek buldu.
Yetkililerin anlaşma olmadan Brexit olacağına dair açıklamaları İngiltere'nin gelecek yıl AB'den ticaret anlaşması yapmadan ayrılacağı endişelerini artırdı. Sterlin dün 1.2920 Dolar ile Eylül başından bu yana en düşük seviyeye geriledikten sonra kayıplarını bir kısmını toparlayarak 1.2942 dolarda bulunuyor. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks 95.345 ile
yatay seyrediyor.
Dolar endeksi dün 95.652 ile bir yıldan uzun sürenin en yüksek seviyesine yaklaşıktan sonra gün sonuna doğru hafif geriledi.
ABD ekonomisinin korumacılıkla mücadele etme konusunda gelişmekte olan piyasalardan daha
iyi durumda olması ve gümrük vergilerinin ABD ticaret açığını daraltabilme imkanı nedeniyle bazı analistler ticaret gerilimlerini dolar için destekleyici olarak görüyorlar.

PETROL

Petrol fiyatları ABD'nin başlıca ham petrol ihracatçısı İran'a yönelik yaptırımlarının başlaması öncesinde yükseldi. Brent petrolünün en yakın vadeli fiyatı yüzde 0.2 artışla 73.88 dolara yükseldi.

ALTIN

Altın fiyatları düşük fiyatların alımları teşvil etmesiyle yükseldi ancak güçlü dolar ve ABD'de daha fazla faiz artırım beklentileri altının kazanımlarını sınırladı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.3 artışla 1,209.20 dolara yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)