E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'nin notu üç ay içinde düşebilir---

ABD'nin notu üç ay içinde düşebilir

ABD'nin notu üç ay içinde düşebilir
20 Nisan 2011 - 09:15 borsagundem.com

Sumitomo Mitsui Banking, Standard& Poor's'un ABD'nin kredi notunu üç ay içinde düşürebileceğini, bunun da dolara satış getirebileceğini söyledi

 Japon Sumitomo Mitsui Banking, kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin ABD'nin not görünümünü indirmesini değerlendirdi. Sumitomo'nun baş stratejisti Disuke Uno, S&P'nin dünkü adımının kredi notunu düşürmeden önce yaptığı bir giriş adımı olduğunu belirtti. Uno, ABD'nin mali sorunlarının aciliyet kazanmasının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. S&P, Pazartesi günü ABD'nin AAA olan uzun vadeli kredi notunun görünümünü, bütçe açığı ve artan borç seviyelerinin risk teşkil ettiği gerekçesiyle negatife indirdi. Kuruluş, ABD'nin 2 yıl içinde notunun düşürülmesine ise üçte bir oranında ihtimal verdi. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin kararının beklenilen bir hamle olduğuna dikkat çeken Uno, kuruluşun 24 Şubat'taki uyarısının da dünkü kararın yolunu açtığını söyledi. ABD'de hazine tahvilleri S&P'nin not görünümünü indirmesinin ardından önce değer kaybetti; ardından kayıplarını telafi etti. Hükümet ve bankaların sigorta primleri ise yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)