E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'nin nüfusu büyümeyle ters orantılı---

ABD'nin nüfusu büyümeyle ters orantılı

ABD'nin nüfusu büyümeyle ters orantılı
21 Aralık 2010 - 22:55 borsagundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan son nüfus sayımı, ülke nüfusunun son 10 yılda neredeyse yüzde 10 arttığını gösterdi

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan son nüfus sayımı, ülke nüfusunun son 10 yılda neredeyse yüzde 10 arttığını ancak nüfus artışının yavaşladığını ortaya koydu. Amerikan Nüfus Sayımı Bürosu ABD nüfusunu 308,7 milyon olarak belirledi. Büro'ya göre, nüfus artışı 1930'lardaki Büyük Buhrandan bu yana en düşük seviyesinde. ABD'nin güneyi ve batısında nüfus artışı hızını sürdürüyor. Her bir eyaletin nüfuslarındaki değişiklikler, bu eyaletlerin gelecek 10 yıllık süre içinde Amerikan Kongresi'ne gönderecekleri temsilci sayısının belirlenmesinde kullanılacak. ABD nüfusu 10 yıl önce 281,7 milyondu. Amerikan Nüfus Sayımı Bürosu Direktörü Robert Groves, nüfus artışının yüzde 40'ının göç nedeniyle oluştuğunu açıkladı. Groves, 1790'dan bu yana yapılan tüm nüfus sayımlarında ülkede vatandaş olan ve olmayan herkesi saydıklarını da belirtti. ABD, diğer gelişmiş ülkelerler kıyaslandığında hâlâ hızla büyüyen bir ülke. Fransa ve İngiltere gibi ülkeler geçen 10 yıl içinde yüzde 5 civarında büyümüştü. ABD'de nüfus artışının özellikle cumhuriyetçilere desteğin yoğun olduğu kentlerde yaşandığı bildiriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)