E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin petrol ihracı sürekli artıyor ---

ABD'nin petrol ihracı sürekli artıyor

ABD'nin petrol ihracı sürekli artıyor
30 Ekim 2017 - 09:04 borsagundem.com

ABD'de Teksas ve Louisiana limanlarından ham petrol taşıyan tankerlerin sayısı rekor seviyelere ulaştı.

BORSAGUNDEM.COM

ABD'de Teksas ve Louisiana limanlarından ham petrol taşıyan tankerlerin sayısı rekor seviyelere ulaşırken, bu büyüme ABD'nin petrol ihracat piyasasını boru hatları, limanlar, depolar ve trafik gibi alt yapı imkanları açısından uzun bir teste sokacak gibi görünüyor.

ABD'nin petrol ihracatını iki yıl önce serbest bırakmasının ardından ihracat giderek artıyor ve son dönemde günlük 2 milyon varil ile rekor seviyelere ulaşmış durumda. Ancak nakliyeciler ve piyasa oyuncuları yaşanan bu artışın uzun süreli olamayacağı ve limitlere ulaşıldığı konusunda endişeler yaşıyor. Bu gelişmenin ABD petrol fiyatlarını baskı altında bırakabileceği ifade ediliyor.

ABD'nin ne kadar petrol ihraç edebileceği bir gizem olarak görünüyor. Pek çok terminal işletmecisi ve şirket kendi kapasitesini açıklamıyor ve ABD Enerji Bakanlığı gibi federal ajanslar da takip lsitesinde yer almıyor. Yine de petrol ihracatı açısından önümüzdeki dönemde ek yatırımlara ihtiyaç duyulabilir.

Analistler ihracatın günlük olarak 3.5 milyon ila 4 milyon varil seviyesine ulaşması halinde bir dar boğaz yaşanabileceğini ifade ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)