E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'nin sondaj kulesi sayısı geriledi---

ABD'nin sondaj kulesi sayısı geriledi

ABD'nin sondaj kulesi sayısı geriledi
05 Ekim 2024 - 12:08 borsagundem.com

ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta da azaldı. Baker Hughes'a göre rakamlar geçen yılın aynı döneminde 34 adet geriledi.

ABD'de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı üst üste üçüncü haftasında da sınırlı düşüşünü sürdürdü.

Baker Hughes tarafından Foreks Haber ile mail yoluyla paylaşılan rapora göre, bir önceki hafta 1 adet azalan petrol ve doğalgaz toplam sondaj kule sayısı, 4 Ekim ile sona eren bir haftalık dönemde 2 adet daha azalarak 585 oldu.

Sondaj kuleleri geçen yılın aynı dönemine göre 34 adet daha aşağıda bulunuyor.

Petrol sondaj kule sayısı 5 adet düşüşle 479 olurken, doğalgaz sondaj kule sayısı 3 adet artarak 102 seviyesine çıktı. İki ürün için ortak çalışma yapan sondaj kuleleri değişmeyerek 4 olarak belirlendi.

Petrol üretimi için geleceğe yönelik öngörüleri belirleyen sondaj kulelerinin 566'sı karada, 18'i açık sularda, 1'i iç denizlerde yer aldı. Önceki haftaya göre sondaj kule sayısı 1 adet, açık sularda 1 adet azaldı.

Kanada ve Meksika Körfezi

Aynı hafta Kanada'da sondaj kule sayısı 5 adet artışla 223 seviyesine çıktı. Ülkede petrol kule sayısı 5 adet artışla 157 olurken, doğalgaz kule sayısı 2 adet düşüşle 63, ortak kule sayısı 2 adet artışla 3 oldu.

Meksika'da sondaj kule sayısı 1 adet azalarak 16 olurken, Kuzey Amerika'nın tamamında 3 adet artışla 808 seviyesine geldi.

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verisindeKüresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verisinde

 

ABD'de ISM hizmet endeksi beklentinin üzerinde yükseldiABD'de ISM hizmet endeksi beklentinin üzerinde yükseldi

 

ABD'nin ticari ham petrol stoklarında 3.9 milyonluk artışABD'nin ticari ham petrol stoklarında 3.9 milyonluk artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)