E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin Sudan'daki derdi vatandaşlarının güvenliği---

ABD'nin Sudan'daki derdi vatandaşlarının güvenliği

ABD'nin Sudan'daki derdi vatandaşlarının güvenliği
12 Nisan 2019 - 03:12 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Palladino, ABD'nin şu anki odak noktasının Sudan'daki ABD Büyükelçiliği çalışanları ve vatandaşlarının güvenliği ve refahı olduğunu vurguladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, ABD yönetiminin Sudan'da darbe olup olmadığına yönelik soruya Palladino, "Bu Sudan halkı için tarihi bir an, şu anda bu konuda nihai bir değerlendirmemiz yok" cevabını verdi.

Palladino, bakanlığın günlük basın toplantısında Sudan'daki darbe hakkında ABD yönetiminden gelen ilk açıklamayı yaptı.

ABD yönetiminin, Sudan'da darbe olup olmadığına yönelik soruyu Palladino, "Bu Sudan halkı için tarihi bir an, şu anda bu konuda nihai bir değerlendirmemiz yok" şeklinde yanıtladı.

"ABD, barışçıl ve demokratik Sudan'ı kuvvetli şekilde desteklemektedir" ifadesini kullanan Palladino, geçiş otoritesini, yönetimde sivil katılımına izin vermeye davet etti.

"Sudan halkı, kendisini kimin yöneteceğini kendi belirlemelidir" diyen Palladino, ABD'nin şu anki odak noktasının Sudan'daki ABD Büyükelçiliği çalışanları ve vatandaşlarının güvenliği ve refahı olduğunu vurguladı.

Palladino, "Sudan'daki durum şu an değişken, yakından takip ediyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Yıldırım12 Nisan 2019 10:38

    bu darbeyi abd ve ab ülkeleri yapmıştır.abd ve ab vatandaşlarına bir şey olmaz.birde oradaki cumhurbaşkanı neden 30 senedir iktidarda arkadaş başarılı olsan bile bu süre uzun.

  • Yorum12 Nisan 2019 09:08

    Darbeyi yapan kendileri

  • Osman Şener12 Nisan 2019 04:15

    Zengin ülke oldukları için ülkelerinde ne siyasi ne ekonomik sorunları yok.Bu nedenle ilgi alanlarına diğer fakir sorunlu  dünya devletleri giriyor.