E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin yaptırım kararına Ankara'dan ilk tepki---

ABD'nin yaptırım kararına Ankara'dan ilk tepki

ABD'nin yaptırım kararına Ankara'dan ilk tepki
01 Ağustos 2018 - 21:57 borsagundem.com

ABD'nin rahip Brunson ile ilgili Türkiye'ye uygulanacağını açıkladığı yaptırımlar hakkında Ankara'dan ilk açıklama yapıldı

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulanacağını açıklamasının ardından, karara Ankara'dan ilk tepki geldi. Bir Hükümet yetkilisi tarafından BloombergHT'ye yapılan açıklamada, ABD makamları ile anlayışa dayalı ve yapıcı bir atmosferde görüşmelerin sürdüğü, ancak ABD’den olası bir yaptırım kararına mütekabiliyet esasına göre cevap verileceği kaydedildi. Yetkili, Türkiye'nin söz konusu karara karşı bir yaptırım listesi hazırlamak üzere çalışmalara başladığını söyledi.

Hükümet yetkilisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Şu anda ABD makamları ile görüşmeler sürüyor. Bu görüşmeler karşılıklı anlayışa dayalı ve oldukça yapıcı bir atmosferde sürüyor. İki ülkenin de geçmişten gelen güçlü bağları ve stratejik işbirliği var. Görüşmelerde iki taraf da bu ilişkileri koruyacak iradeyi ortaya koydu.

ABD tarafında, bu görüşmelere ve kurulan diyalog mekanizmasına rağmen, kamuoyuna yansıtıldığı gibi bir “ekonomik yaptırım” çalışması içerisine girilmesi talihsizlik olur. Görüşmeler bu kadar yapıcı bir havada geçerken, bu sürece geri döndürülemez şekilde zarar verilme çabası kabul edilemez.

Türkiye görüşmelerin iki ülke için de olumlu sonuçlar vermesini amaçlıyor

Türkiye bu diyalog sürecinin iki ülke için de olumlu sonuçlar vermesini amaçlıyor. Ancak elbette, ABD’den olası bir yaptırım kararına mütekabiliyet esasına göre cevap verilecektir. Bu kapsamda hükümetimiz, ABD’nin kararına karşı bir yaptırım listesi hazırlamak üzere çalışmalara başladı. Türkiye, elbette tedbirlerini alacak, ABD tarafı bir adım atarsa bu adımlara cevap verecektir.

Kurulan diyalog mekanizmasının işletileceğini, ABD tarafında aklı selimin ve diplomasinin galip geleceğini umuyoruz. Aksi takdirde iki ülke ilişkileri onarılmayacak şekilde zarar görecektir."

ABD, Türkiye'ye uygulanacak yaptırımları açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet akbey bursa02 Ağustos 2018 01:00

    bir yanda dunyanin en guclu ekonomisine sahip abd diger yanda turkiye,tarafsiz bir yorum yapayim.bir kasik suda bogarlar bizi.dolar 5 tl ye dayanmis el mahkum,neyimiz var da tehdit edecez amerikayi.

  • fetö kokusu02 Ağustos 2018 08:08

    yazdıklarından pis pis feto kokusu geliyor.esas vatanın amerikamı acaba

  • Ceycey01 Ağustos 2018 23:55

    Şu anda ABD makamları ile görüşmeler sürüyor. Bu görüşmeler karşılıklı anlayışa dayalı ve oldukça yapıcı bir atmosferde sürüyor. İki ülkenin de geçmişten gelen güçlü bağları ve stratejik işbirliği var. Görüşmelerde iki taraf da bu ilişkileri koruyacak iradeyi ortaya koydu. Hani bas bas bagiriyoduk ver papazi al papazi diye birden yumusamisiz , boyle kibar kibar

  • We01 Ağustos 2018 23:34

    Brunson u muftu yapin ulkece siyiralim bu isi yarin dolar 4,50 ye dusmesse

  • mehmet yılmaz01 Ağustos 2018 23:04

    soysuzlar SOYLUDAN rahatsız olmuş.

  • Kadir yildirim01 Ağustos 2018 23:02

    300 yıllık Tarihsiz devlet Türk e posta koyuyor. Derhal İncirlik ile nota verilsin. Yetti artık bu soysuzluklari yeter artık. Pabucumun abd si

  • ALAATTIN ÇIMBIZCI01 Ağustos 2018 23:01

    ne yapacaktır ABD deseki bize istanbul u vermezseniz sizlere yaptırım yapacağız dese biz istanbul u mu vereceğiz.biz ABD nin uydu devleti değiliz bunun onlarada bedelleri olacaktır.

  • Vatandaş 01 Ağustos 2018 22:41

    Ver mehteri. Beyaz Saray kapılarına dayanmalı.

  • Torku01 Ağustos 2018 22:35

    2 yıl oldu bir papazın aleyhindeki delilleri klasöre koyup cezasını kesemedi hakimler. Bence sorun mahkemelerin çok yavaş çalışması, delilleri kamuya açıklasalar, dünya görse suç delillerini iyi olacak. Tabi hukuki delil varsa, gizli tanık ifadesi yeterli değil ama.

  • murat alp02 Ağustos 2018 11:02

    adam hakli niye kiziyorsun ki. memlekette adalet hizli islese bu duruma dusmezdik bunu papaza destek olarak algilama., kendimizden kistas alalim herseyi ile delillendirilmis bir davamiz yillar suruyor gecikmis adalet, adalet olmaktan cikiyor ne yazik ki

  • mehmet yılmaz01 Ağustos 2018 23:00

    papazla berabermi yattında bu kadar 200 kere pkklıları ziyaret eden papaz bozuntusuna yalakalık yapıyorsun .

  • BENGIN01 Ağustos 2018 22:32

    abd 2 bakana yaptırım yapacaksa Ankara ne yapar acaba tabiki onlarda 2 bakan bulup aynı yaptırımları uygular. başka yapacak bir şey bulamazlar.kısasa kısas olur.

  • Dolar 01 Ağustos 2018 22:24

    Hayatımız karardı durdurun doları kalp hastasıyız nerden aldık dolar borcu yerin dibine Batsınnnnn

  • M.KARAMAN01 Ağustos 2018 22:24

    Bizde trumpın mallarına el koyalım...olmamı..

  • Bika01 Ağustos 2018 23:05

    TCMB'nin altınlarının bir kısmı FED deposunda bir kısmı BOE 'nin depolarında onlarda el koyarsa !

  • Dolar 01 Ağustos 2018 22:22

    Dolar a durrrr deyin artıkkkkkkkkk yeterrrrrrrrrr

  • mehmet yılmaz01 Ağustos 2018 22:21

    amerika TÜRKİYEDE BİR KADIN VE 11 AYLIK BEBEK KATİLİ olduğu gün doların mandacı mankurt maymunları TÜRKİYE düşmanlığında salyalarını medyada akıtıyorlar.

  • Laf01 Ağustos 2018 22:14

    Adamlar soyledi napacaklarni hayt huyt diyecegine sende soyle ankara napacan hadi

  • Ali01 Ağustos 2018 22:11

    İşte akp. ve başkanlık sistemi. Nolacak şimdi Dolar 5 TL