E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'ye temerrüt baskısı---

ABD'ye temerrüt baskısı

ABD'ye temerrüt baskısı
08 Ekim 2013 - 08:36 borsagundem.com

Dünyanın en büyük 2. ve 3. ekonomisi Çin ve Japonya, ABD'nin temerrütü önlemesi için ABD üzerindeki baskılarını artırdı

ABD'de Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasındaki borç limiti restleşmesinin, federal hükümetin kapanmasının 2. haftasında da devam etmesiyle, Çin ve Japonya'dan ABD'ye temerrüt uyarısı geldi. Asya'nın en büyük 2 ekonomisi, temerrütün önlenmesi için ABD üzerindeki baskılarını artırdı.
Financial Times gazetesinin haberine göre, Beyaz Saray'dan 2 yetkili pazartesi günü ABD Başkanı Barack Obama'nın, borç limiti artırılmadan önce Cumhuriyetçiler ile müzakere etmeme inadından vazgeçmeyeceğini söyledi ve 17 Ekim'de borç limitine anlaşmasız ulaşılabileceği endişelerini ve temerrüt riskini artırdı.
ABD'de bütçe ve borç tavanı konularındaki siyasi anlaşmazlığa ilk kez resmi bir şekilde tepki gösteren Pekin, "zamanın ilerlediğini" söyleyerek, Washington'daki yetkililere Çin'in yatırımlarının güvenliğini garantileme çağrısında bulundu.
Çin Maliye Bakanı Yardımcısı Zhu Guangyao, yaptığı basın açıklamasında Çin'in Washington'daki siyasi çıkmaza ilişkin rahatsızlığını net bir şekilde dile getirdiğini söyledi. Japonya'da da Maliye Bakanlığı, borç limiti krizinin döviz piyasaları üzerindeki etkisinden endişe duyduğunu ifade etti. ABD'nin temerrüte düşmesi, yatırımcıları dolar satmaya iterek, yenin değerini ani olarak sıçratacak.
Japon Maliye Bakanlığı yetkilisi, ABD'nin temerrüte düşmesini önleyeceğinden neredeyse emin olduğunu söyleyerek, Eylül 2008'de Temsilciler Meclisi'nin 700 milyar dolarlık kurtarma planını reddettiği dönemdeki "kaos"u hatırlattı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)