E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAB’nin LNG ithalatı 8 ayın zirvesinde---

AB’nin LNG ithalatı 8 ayın zirvesinde

AB’nin LNG ithalatı 8 ayın zirvesinde
29 Ocak 2024 - 14:17 borsagundem.com

Avrupa'da LNG ithalatı 8 ayın en yüksek seviyesine yaklaştı

Kpler gemi takip verilerine göre, talebin hem Atlantik hem de Pasifik havzalarında düşük kalması nedeniyle geçen hafta Avrupa ve Türkiye'ye LNG ithalatı önceki hafta kaydedilen son sekiz ayın en yüksek seviyelerinin hemen altında kaydedildi.

Montel-Foreks'in haberine göre, ithalat bir önceki hafta 3,8 milyar mᶟ iken geçen hafta 3,6 milyar mᶟ düzeyinde kaydedildi. Ancak en son tahmine göre bu hafta LNG ithalatı haftalık bazda %40 düşüşle yaklaşık 2,2 milyar mᶟ olabilir.

Ocak ayı başından bu yana yapılan LNG ithalatı 14,3 milyar mᶟ olurken, bu rakam aylık bazda son sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaşılan 2023 yılı Aralık ayının yalnızca %2 altında bulunuyor.

Avustralya ANZ bankası bir notunda, Avrupa ve Asya'da gaz talebinin zayıf kaldığını, Atlantik ve Pasifik havzalarında ise stokların yüksek olduğunu belirtiliyor.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) tahminlerine göre, gelecek iki hafta boyunca ılıman ve rüzgârlı hava koşulları kıta genelinde hâkim olacak.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre ise AB depolama tesisleri en son %72 dolulukta görüldü ve LNG stokları en son %55 dolulukta kaydedildi.

ABD'nin LNG hamlesi piyasayı hemen etkilemeyecek

 

Biden yönetimi, LNG ihracatına yönelik onayları geçici olarak durdurdu

 

ABD LNG'sinin "kurtarıcı rolü" güçleniyor

 

Katar, Kızıldeniz üzerinden LNG sevkiyatını durdu

 

IEA Başkanı Birol: Türkiye, yeni LNG dalgasından karlı çıkabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)