E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB’nin Rusya zararı 21 milyar euro---

AB’nin Rusya zararı 21 milyar euro

AB’nin Rusya zararı 21 milyar euro
10 Şubat 2015 - 03:58 borsagundem.com

İspanya Dışişleri Bakanı Margallo, "Yaptırımların hepimiz için ağır maliyeti oldu" dedi

Ukrayna’daki rolü nedeniyle Rusya’ya bir seri yaptırım uygulayan ve son olarak ekonomik yaptırımları devreye sokan Avrupa Birliği’nin bu önlemler nedeniyle yaşadığı mali kayıp 21 milyar Euro seviyesine ulaştı. Güven Özalp'in Hürriyet'teki haberine göre AB Dışişleri Konseyi’ne katılmadan önce bu rakamı açıklayan İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo, “Yaptırımların hepimiz için ağır maliyeti oldu” dedi.   

AB’ye şu ana kadar 21 milyar Euro kaybettiren yaptırımların kendi ülkesini de etkilediğinin altını çizen Garcia-Margallo, “İspanya’da tarım ve turizm alanlarında kötü darbe aldık” ifadelerini kullandı. Bu rakam 2013’te AB’den Rusya’ya yapılan ihracatın altıda birine denk düşüyor.

Rusya’ya yönelik olarak son aşamada devreye sokulan ekonomik yaptırımlar özellikle bu ülkeyle yoğun ticari ilişkileri bulunan bazı AB ülkelerini rahatsız ediyor. Sıkı ekonomik yaptırımlar konusunda yaşanan görüş ayrılığı kendisini her geçen gün biraz daha hissettirirken bireylere ve şirketlere yönelik yaptırımları genişletme kararı alan AB, çarşamba günü yapılacak dörtlü zirveye şans tanımak için bu kararın uygulamasını erteledi. AB kaynakları bireylere ve şirketlere yönelik yaptırımların, tersi bir talimat olmaması halinde, 16 Şubat’ta devreye sokulacağının altını çiziyor. AB, listeyi 5’i Rus olan 19 kişiyi ve 9 şirketi ekleyerek genişletme kararı almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)