E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAbraaj, Simit Sarayı'na talip---

Abraaj, Simit Sarayı'na talip

Abraaj, Simit Sarayı'na talip
14 Ocak 2013 - 09:20 borsagundem.com

Simit Sarayı'nın çoğunluk hissesinin 1 milyar liralık şirket değeri üzerinden Abraaj Capital'e satıldığı ileri sürüldü.

Türkiye ’de simidi marka haline getiren ve açtığı zincir mağazalarla dünyaya açılan Simit Sarayı, Abraaj Capital ile görüşmelerini sürdürüyor. Simit Sarayı’nın satışı için Dubai kökenli girişim sermayesi fonu Abraaj Capital’le masaya oturulurken, Abraaj’ın ortaklık için 400 milyon doları gözden çıkardığı ileri sürüldü. Simit Sarayı, Abraaj’ın dışında 10’a yakın talipli ile görüşürken, mutlu sona en yakın olan ise Abraaj.
Türkiye’nin kredi notunun arttırılmasının ardından Türk şirketlerine ilginin artması görüşme masasında Simit Sarayı’nın da elini güçlendirdi. Türk şirketlerinin değerinin son 3 ayda yüzde 40-50 arasında artması Simit Sarayı’nın da toplam değerini 1 milyar TL’ye kadar çıkardı. Şirket kaynaklarının verdiği “Simit Sarayı’nın tamamının satılması mümkün değil. Gündemde ortaklık var” açıklaması da kulislerde dolaşan 400 milyon dolarlık söylentiyi güçlendiriyor. Radikal gazetesinin haberine göre, Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu, hepsini satıp çıkma fikirlerinin olmadığını, henüz kimseyle el sıkışmadıklarını söyledi. Yaklaşık 4 bin çalışanı ve günlük 400 binin üzerinde müşterisi olan Simit Sarayı, 2012’nin son günlerinde açtığı Frankfurt ve Amsterdam mağazaları ile toplam 204 şubeye ulaştı. Önümüzdeki günlerde Amerika’da şube açmaya hazırlanan Simit Sarayı’nın hedefi 2013 sonunda kadar 280 mağazaya ve 2016 yılında ise 550 mağazaya ulaşmak.
Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, verdiği röportajlarda satışın sinyallerini vermişti. Okutur birçok röportajında Simit Sarayı’nın yabancı yatırımcıların yakın takibinde olduğunu belirtmişti.
Ortadoğu , Afrika, Türkiye ve Asya gibi hızlı büyümekte olan ekonomilere yatırım yapan girişim sermayesi fonu Abraaj Capital 2008’de Mehmet Ali Aydınlar’a ait olan Acıbadem Hastanesi’ne ortak olarak Türkiye’de adını duyurmuştu. Mehmet Ali Aydınlar ile Abraaj Capital’in yüzde 46’şar payla eşit ortaklığa sahip olduğu Acıbadem’de çoğunluk hisse geçen yıl Malezyalı kamu yatırım fonu Khazanah’ın sağlık sektöründe faaliyet gösteren birimi Integrated Healthcare Holdings (IHH) şirketine geçti. Abraaj ayrıca Ömer Malaz’ın motoryat şirketi Numarine’in yüzde 50’sine ortak olmuştu. Abraaj Capital’in Türkiye, Irak ve Orta Asya Bölgesi Başkanı ve ortağı Selçuk Yorgancıoğlu kasım ayında yaptığı açıklamada, “Burada 5 ila 500 milyon dolar bandında oynuyoruz. Limitimiz yok, yeter ki fırsat çıksın. Bu yılın sonuna kadar 1-2 satın almayı tamamlamayı planlıyoruz” dedi. Yorgancıoğlu, tüketiciye yakın sektörlerde aktif olacaklarını ifade etti.
Simit Sarayı, 2001 krizinin hemen ardından Abdullah Kavukçu, Haluk Okutur, Mehmet Tarakçi tarafından kuruldu. Simit, yeni bir iş modeli oluşturarak cafe kültürüne sokan ortaklar dünyanın ilk ve tek simit fabrikasını da kurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • naci14 Ocak 2013 19:51

    Aynen selim arkadaşım... Ne kadar kar yapıyor ki? Yılda 50 milyon TL ise olabilir belki...

  • selim14 Ocak 2013 16:42

    78 ülkede 12400 restorantla hizmet veren dünya devi burger king 2010 yılında 4 milyar dolara satıldı...şimdi 204 şubeli bizim simit sarayı nasıl 1 milyar edebilir??ilginç..umarım halka arz öncesi kulak dolgunluğu yaratma çalışması değildir.

  • hakkı14 Ocak 2013 13:27

    helal olsun işte ne guzel demekki fikir para ediyor...ama şunu unutmayalım daha daha doğrusu 100 sene sonra bugun doğan dahi çoçuk bu dünyada olmayacak hayatın güzelliklerini kaçırmayın...simit sarayına uğrayıp sturbuckstada kahvemi içiyorum onlar kazanıyor ama ben yaşıyorum ..kısacası bana hizmet ediyorlar ne güzel..:)))

  • babaeski12 Ocak 2013 10:29

    vay be!bir zamanlar tüpraşın özelleştirilmesinde zorlu gurubunun verdiği teklifle(1.15 milyar dolardı herhalde) ihaleyi kazandığını(sonra iptal edeldi) düşününce simit sarayına bu değer biçiliyorsa nereden nereye gelmişiz...