E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdalet Bakanı Tunç'tan yargı reformu açıklaması---

Adalet Bakanı Tunç'tan yargı reformu açıklaması

Adalet Bakanı Tunç'tan yargı reformu açıklaması
26 Eylül 2024 - 20:46 borsagundem.com

Adalet Bakanı Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin tamamlanmasında son aşamaya gelindiğini duyurdu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin tamamlanmasında son aşamaya geldiklerini bildirdi.

Tunç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "http://yargireformu.adalet.gov.tr" üzerinden yargı mensupları, avukatlar, akademisyenler, bilim insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri başta olmak üzere toplumun geniş kesimlerinin önerilerinin alındığını belirtti.

Bu kapsamda vatandaşlardan gelen 45 bin görüşün tek tek incelediğini ifade eden Tunç, "Büyük bir emeğin ürünü olan Türkiye Yüzyılı'nın Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin tamamlanmasında son aşamaya geldik." bilgisini verdi.

Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni, hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen, öngörülebilir adalet sistemi vizyonuyla hazırladıklarını belirten Tunç, şunları kaydetti:

"Toplumumuzda adalet duygusunu daha da güçlendirecek Yargı Reformu Strateji Belgemizde, adaletin gecikmeksizin tecellisine destek olacak, kamu vicdanında rahatsızlık oluşturan olumsuz durumların önüne geçecek, ceza adalet sisteminin etkinliğini daha da artıracak, hukuk ve idari yargılama süreçlerini sadeleştirecek somut adımları ortaya koyacağız. Belgemizde yer alan hedef ve faaliyetleri birer birer hayata geçirmek için gece gündüz demeden kesintisiz bir şekilde çalışacağız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena26 Eylül 2024 22:05

    emekliyi ağlattınız erken seçimmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  • Ali26 Eylül 2024 21:58

    İnfazı kaldırın denetimli serbestliği kaldırın açık cezaevini kaldırın hakimin takdir yetkisini kaldırın cezalarda alt limit denen şeyi kaldırın suçlarda kullanılan araçlara Devlet el koysun mevcut cezalara +5 ile 15 arası arttırım getirin ruhsatsız silahlarda cezaları 200-500 bin Tl den aşağı olmasın çökme mafya suçlarına ağırlaştırılmış müebbet cezası getirin polisi jandarmayı biraz serbest bırakın ortalık nasıl düzeliyor görün

  • Mucise Reis ;)26 Eylül 2024 21:57

    Yahu sizin zihniyetler hep aynı. kaç bakan geldi. kaç reform oldu. parası olanın parsı ile adaleti parmağında oynattığı bir düzeni reform felen deiştiremez. kimsede inanmıyor. Posisimizi şehit eden zat 26suç kaydı.. Dereyatagında bulunan kızımısın katilleri ? emekli savcı çocugunun yapıp ettıklerı  ve sonuç ? gerisekalı dıyenın içeriye girdiği :D ama bazı direniş diyipde düşünen deilil olmayanların yattığı :D bir okul müdürünün okulda kapı kırıp girdiği, öğretmenleri sağlıkçıları dövenlerın dışarda gezdiği :D yahu neyın reformu:? Parası olanın haklı olduğu bir düzen kuruldu. bakanlar deişsede bu sistem malesef hiç deişmedi. Sokakda insanları susturup yargı var diye korkutmak ile çözğüm felan olmaz.  22 yıldır yönetiyorsun. her yıl kalite artsa bugun dünya standartlarında olurduk. zaten ulke 101 yaşında 22  yıl az mı??