E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAdnan Polat istifa mı edecek?---

Adnan Polat istifa mı edecek?

Adnan Polat istifa mı edecek?
18 Ocak 2011 - 08:15 borsagundem.com

Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ı son seçimlerde destekleyen camianın en etkili isimlerinden İnan Kıraç, "Polat istifayı düşünebilir" dedi

Galatasaray camiasının en etkili isimlerinden biri olarak kabul edilen Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, kulüp Başkanı Adnan Polat'tan desteğini çekti ve "Çok yıprandı. İstifayı düşünebilir" ifadesiyle sarı-kırmızılı kulüpte olağanüstü kongrenin sinyalini verdi.TT Arena'nın açılışında yaşananlar sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir özür mektubu yollayan İnan Kıraç olayların en başta sorumlusunun başkan Adnan Polat olduğunu ifade etti. Kıraç, başkan Polat'ın taraftarın bu tepkisini önceden sezip tedbir alması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Gerçekten camiamız adına büyük üzüntü verici bir olay yaşandı. Ben kendi adıma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diliyorum. Başkan Polat olayların birinci derecede sorumlusudur. Öncesinde çıkıp taraftara 'Bana istediğiniz gibi bağırın ama bu stada gelen misafirlerimize Galatasaray'ın evsahipliğini gösterin' diyerek taraftarı yumuşatabilirdi. Hadi olmadı tepkiler dinmedi, Başbakanı arayıp tepki olacağını ve gelmemesini söyleyebilirdi" diye konuştu.
Polat'ın yanında durdum ama
telegol programına telefonla katılan İnan Kıraç Polat'ı son seçimde açıkça desteklediğini vurgulayarak, "Ben seçimde açıkça Polat'ın yanında durdum. Devam eden projelerin aksamaması için Polat'ın görevine devam etmesi gerektiğini düşünüyordum. Şimdi görüyorum ki Adnan Polat yoruldu ve yıprandı. İstifayı düşünebilir. TT Arena'nın açılış davetiyelerine de Ali Sami Yen'in adını yazmamışlardı. Aradım, uyardım. Camiadan özür diledi" diye konuştu.
Camia olarak rahatsız olduk
B
aşbakan Erdoğan'a bir özür mektubu gönderen ve "Açılış sırasında istenilmeyen şeyler oldu. Galatasaray camiası olarak çok rahatsız olduk. Bir misafire hele bir başbakana, hele G.Saray'a hizmet etmiş bir başbakana karşı yapılmaması gereken bir olaydı" diyen İnan Kıraç "Hiç kimse merak etmesin. Başbakan bunu açık açık söyledi. Türk Telekom Arena Stadı, Galatasaray'ın stadıdır. Güzel bir yapıdır. O güzelliğin devam etmesini istiyoruz. G.Saraylılar çoluğuyla çocuğuyla Türk Telekom Arena Stadı'nın içerisinde mutlu olacaktır" diye sözlerini tamamladı. 
Taraftar desteğini çekti
Ali Sami Yen'in kapanışı ve Türk Telekom Arena'nın açılışı sırasında yaptığı konuşmalar süresince tribünlerinin bir kısmı tarafından protesto edilen Galatasaray Başkanı Adnan Polat, taraftarlar desteğini yitirmek üzere. Taraftar sitelerinde yapılan anketlerde "Adnan Polat istifa etmeli mi?" soruya "Evet" cevabına oy verenlerin oranı, %95'e kadar yükseldi. Galatasaray kongrelerinin tanınmış isimlerinin de internette Polat'ı sert bir dille eleştirdiği ve muhalefetin erken seçim için hazırlandığı gelen haberler arasında. 
Bırakmam gerekirse bırakırım!1
Kıraç'ın "Çok yıprandı" yorumuna "G.Saray'ın menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaparım" cevabını veren Adnan Polat "Görevimin başındayım" dedi
Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç'ın "Yoruldu, istifayı düşünebilir" çıkışı sonrasında aynı programa telefonla bağlanan G.Saray Başkanı Adnan Polat, görevine devam edeceğini ifade etti ve "Benim önceliğim Galatasaray'dır. Galatasaray'ın menfati neyi gerektiriyorsa onu yaparım. Ama şimdi istifayı gerektiren bir konu yok. Yola devam etmem gerekirse ederim, bırakmam gerekirse bırakırım. Su anda görevimin başındayım, bunun takdirini genel kurul verir. Başbakanımız bu stadın bitmesi için çok yardımlarda bulundu. Kendisinden bir kez daha özür diliyorum" diye konuştu.
"300-400 KİŞİLİK AYNI GRUP!"
Protestoyu yapanların 300-400 kişilik bir grup olduğunu savunan Polat, "Bunların zihniyeti farklı. Ali Sami Yen'de, TT Arena'da, 15 yaşındaki çocukları döverken Florya'da, hep bu zihniyet var" ifadelerini kullandı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hure wanabe19 Ocak 2011 03:45

    geciktiği kabahat. yalaka adam. kendi taraftarını ve sporu politikaya tahvil eden ve değişen birinin o klübün başında durmaya hakkı yoktur. güle güle.