E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAdnan Polat soruları cevapladı---

Adnan Polat soruları cevapladı

Adnan Polat soruları cevapladı
20 Şubat 2011 - 01:00 borsagundem.com

Galatasaray ve Türk Telekom arasındaki Ali Samiyen TT Arena muamması çözüldü.

Galatasaray Spor kulübü Bilgilendirme Toplantısı'nın ikincisi yapıldı. Ali Kırca'nın moderatörlüğünü yaptığı toplantı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi Rumeli Salonu'nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 900 kulüp üyesinin katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Adnan Polat, gündeme ilişkin soruları yanıtlandırdı ve önemli açıklamalarda bulundu.  Başkan Adnan Polat'ın üyelerden gelen soruları yanıtladığı toplantıda, yaptığı konuşmada mali genel kurullarda 300-400 kişiyi zor topladıklarını kaydederken, üyelerin kulübün konularına ve toplantıya ilgi göstermelerinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Konuşmasında, Galatasaray Futbol Takımı kadrosunda 24 milli oyuncu bulunduğunu, tesislerinin, stadının ve taraftarının muhteşem olduğunu aktaran Başkan Polat, ''Artık hepimiz netice istiyoruz. Şu anda Galatasaray takımının yeni bir yolculuğu başlıyor. Çok önemli maçlarımız var. Alınan yenilgilere rağmen de kazanmaya iştahlı ve savaşan bir takım oluşmaya başladı. Üretkenliği de yanına koyunca, iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz. Ben Hagi'yi Avrupa yolculuğunda takımın başında görmek istiyorum. Zaten kendisiyle 1,5 yıllık sözleşmemiz var'' dedi.

Galatasaray Futbol Takımı’nın gelecekteki transfer politikasına değinen Başkan Polat, genç ve başarıya aç oyuncular istediklerini vurguladı.

Kadroya yıldız isimler, büyük transferler katarak takım içinde çarkın sağlıklı dönmesinin mümkün olmadığını söyleyen Başkan Adnan Polat, şöyle devam etti: “Kulübün formasına yüreğini verecek kişiler lazım. Olayın içine büyük paralar girince, bu durum eksik kalabiliyor. Alt yapımızda çok sayıda oyuncu var. A takıma aday, Hag'nin de takip ettiği, zaman zaman antrenmanlara aldığı 5-6 oyuncu bulunuyor. İnşallah 1-2 tanesi kadroya girer. Bu da Hagi'nin becerisi. Beklentimiz bu yönde. Bir de Cüneyt Tanman yönetiminde bir araştırma ekibimiz var. Dünyanın çeşitli yerlerinde genç oyuncuları tespit ediyorlar. Hagi ile şöyle bir karar aldık. Biz paraya, şöhrete doymuş futbolcu istemiyoruz. Geçmiş 2 yıl içinde transfer yaptık. Yeni stadımıza flaş isimlerle girelim dedik ama ortada bir gerçek var ki, Avrupa'nın önemli kulüplerindeki futbolcular, Türkiye'yi daha fazla para kazanılacak bir emeklilik yeri olarak görüyorlar. Yurt dışından veya yurt içinden; başarıya, şöhrete, paraya daha aç sporculardan takım oluşturmaya çalışacağız. Bana yıldız lazım değil. Bana savaşan, mücadele eden takım lazım.''

Başkan Adnan Polat, son iki yılda üst üste gelen sakatlıklar ve hatalarının kendilerini çok yorduğunu aktararak, ''İnşallah bundan sonra sakatlık olmaz, maçlar daha iyi yönetilir. Sonuca etki eden hakem hataları bize denk gelmez. Daha iyi bir Galatasaray'ı taraftarımıza sunmak zorundayız'' derken, sözleşmesi sezon sonu bitecek oyuncular için, ''Ortaya konulacak performansları görmeden kimsenin sözleşmesini uzatmak istemiyorum'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray Futbol Takımı Sportif Direktörü Adnan Sezgin'in yaşanan kötü gidişte günah keçisi ilan edildiğini söyleyen Adnan Polat, istemesi halinde Sezgin'in hemen istifasını getireceğini dile getirirken, sezon sonunda bu konuda önemli kararlar alacağını anlattı.

Üyeler tarafından yazılı olarak iletilen ve özellikle Adnan Sezgin'e yönelik eleştiriler içeren sorulara cevap veren Polat, ''Sanki ilk defa şampiyonluğu kaçırıyoruz. Böyle bir durum var. Taraftar olarak izleme ile yönetici olarak izleme farkını yaşadım. Yönetici olarak izleme ile başkan olarak izleme farkını da yaşıyorum. Çok büyük uçurumlar var arada. Burada tabii ki taraftarımız üzülüyor. Adnan Sezgin'i ben Galatasaray'ın menfaatleri için, faydalı olduğu için orada tuttum. Galatasaray'da kimse vazgeçilmez değil. Galatasaray'a zarar verdiği anda kim olursa olsun gitmelidir. Buna ben de dahilim. Zarar veriyorsam ben de gitmeliyim. Galatasaray'da çalışan bir çok arkadaşımız var. Ciddi bir değerlendirme yapıyoruz'' diye konuştu.

Adnan Sezgin'i görevinde ayrılmaya nasıl ikna edeceği sorusuna yönelik olarak, ''Adnan Sezgin'i ayrılmaya ikna etmeye ihtiyacım yok. Şimdi arayıp, (Yarın gidiyorsun) desem, istifasını verir gider. Aşağı yukarı 5 defa geldi ve ayrılmak istedi. Adnan iyi bir profesyonel. Tahmin ediyorum o da sıkıldı bu vaziyetten. Kendisi günah keçisi ilan edildi. Bu sezon sonunda alacağım ciddi kararlar var. Önümüzde biraz daha zaman var. Herkes işini en iyi şekilde yapmaya çalışmalı'' şeklinde konuştu.

Başkan Adnan Polat, Galatasaray kültürü içinde sevgi, vefa ve birlikteliğin bulunduğunu dile getirerek, ''Özellikle de başkanlık makamına saygı vardır. Şu anda Galatasaray erozyona uğruyor, bazı arkadaşlarımızın girişimleri, hırsları, aklının öne geçiyor. Galatasaray'a zarar veriyor. Şunu da görüyorum ki yönetimi sıkıntıya sokarak veya parçalanmış görüntüsü verilmesi nedeniyle, Galatasaray birçok kurumdan, kişilerden, aşağı yukarı her yerden ciddi şekilde darbeler yiyor, zarara uğruyor'' diye konuştu.

Başkan Adnan Polat, kendisi için büyük önem taşıyan kulüp içindeki ''Sessiz çoğunluk'' ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da sadece takımlarını destekleyen taraftara teşekkür etti.

Başkan Polat, kendisi için sessiz çoğunluğun durumunun çok önemli olduğunu kaydederek, ''Bu grubun sesini muhakkak mart ayındaki Mali ve İdari Genel Kurul'da göreceğiz'' dedi. Galatasaray taraftarının erdemli bir duruş gösterdiğini ifade eden Başkan Adnan Polat, ''Bu işlerin dışında kalıp tamamıyla takımlarını destekliyorlar. Yeni stadımızda en ufak taşkınlık yapmadan takımlarını destekliyorlar. Ben bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Başkan Adnan Polat, beş yıldır Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena ile uğraştığını belirterek, “5 sene önce saçlarımda tek tük beyaz vardı, şimdi tek tük siyah bulunuyor'' dedi. Başkan Polat, ''5 senedir ben stat için uğraşıyorum. Açılış gününü bayram günü olarak görüyordum. Orada talihsizlikler oldu. Üzüntüler yaşadım. O günden sonra benden fazla üzülen kimse olmamıştır. 5 senedir o günü bekliyordum. Stat çok üzüntülü bir durumla açıldı, inşallah bundan sonrası hayırlı olsun'' ifadelerini kullandı.

Başkan Adnan Polat, stat ismi konusunda sorun yaşadıkları Türk Telekom ile yapılan uzun görüşmelerden sonra mutabakata vardıklarını dile getirdi.

Türk Telekom'un anlayışlı davrandığı ve skorbordun üstüne Ali Sami Yen'in adının yazılmasına karar verildiğini belirten Başkan Polat, ''Stadın dışına da Ali Sami Yen Spor Kompleksi ismini yazdık. Yapılacak aslanlı yolun sonunda Taksim Meydanı'nda olduğu gibi bir anıt yapacağız. Burada Ali Sami Yen ve kurucuların heykelleri olacak. Türk Telekom buranın masraflarını da üstlendi'' şeklinde konuştu.

Başkan Adnan Polat ayrıca, UEFA ve FIFA'nın stat isimlerinde sponsorluk isimlerini kullandırmadığını da kaydetti.

Başkan Polat, bir soru üzerine ''Ali Sami Yen Stadı'nda kalsaydık 20-25 milyon dolar civarında gelir elde ederdik. Şu anda bunun 3 mislini kazanıyoruz'' derken, kulübün net nakit borcunun 164 milyon dolar olduğunu söyledi.

Futbol takımının üst üste iki sene başarısız olması ve stadın gecikmesi nedeniyle gelirlerinin 120 milyon Dolar eksik gerçekleştiğini anlatan Başkan Adnan Polat, ancak şu andaki gelir seviyesiyle bu açığı kapatacak durumda olduklarını ifade etti.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da 4500 toplam VIP koltuk kombine biletinin bulunduğunu kaydeden Başkan Adnan Polat, ''Şu anda halen 2500 VIP kombine biletinin var daha satılacak. Bunlar satıldığında 45 milyon dolar gelir elde edebileceğiz. Statta ise her maç için 26 bin bilet satış imkanı var."

Başkan Polat, teknik direktör Gheorghe Hagi'nin kadro dışı bıraktığı Misimoviç konusunda alınan kararın arkasında olduğunu söyledi. Misimoviç konusunun, alınmış kurumsal bir karar olduğunu anlatan Başkan Adnan Polat, ''Biz bu kararın arkasında duracağız. Galatasaray, futbolcuların gidip gelişinden zarar edebilir. Ama bu abartıldığı gibi değil. Nedense bunlar hep bizim kulübümüzde gündeme getiriliyor. Herkes bardağın boş tarafını görüyor'' diye konuştu.

Başkan Adnan Polat, kaleci Zapata'nın gelmesini ısrarla Hagi'nin istediğinin belirterek, ''Hagi, kendisini çok iyi tanıdığını ve kefil olduğunu söylemesi nedeniyle transferini yaptık'' dedi.

Başkan Adnan Polat, toplantıda üyelere yönelik ''Lütfen Galatasaray'ın kültürünün, geleneklerini erozyona uğratılmasına müsaade etmeyin. Galatasaray'ın birlikteliğinin bozulmasına mani olun. Galatasaray'ın bundan sonraki dönemi, bundan önceki döneminden çok daha parlak olacak. Yönetiminize destek olun. Galatasaray değişim istiyorsa her şeyin zamanı vardır. Ben Galatasaray'ın 33. başkanıyım. Benden önce de, sonra da çok başkanlar olacaktır. Bir tane Galatasarayımız var, onun yıpranmasına mani olun'' diyerek sözlerini tamamladı.

Gündemlerin seçimin olmadığını ifade eden Başkan Adnan Polat, ''İbra olmak için Galatasaray üyelerine seçim rüşveti veremem'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)