E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAdvocaat Fenerbahçe'yi baştan yarattı---

Advocaat Fenerbahçe'yi baştan yarattı

Advocaat Fenerbahçe'yi baştan yarattı
26 Kasım 2016 - 11:17 borsagundem.com

Alanya beraberliği sonrası, “Benden iyisini bulurlarsa getirsinler” diyen Advocaat Fenerbahçe'yi baştan yarattı

Alanya beraberliği sonrası, “Benden iyisini bulurlarsa getirsinler” diyerek sadece yönetime değil, takıma da mesaj verdi Futbolcularını motive etti, istediği oyun planını oturttu ve seri galibiyetlerle takımı tüm kulvarlarda iddialı hale getirdi RvP’yi futbola döndürdü, Aatif ve Stoch’u yeniden kazandı. Başardıklarıyla sadece Advocaat değil, takım da küllerinden doğdu.

Dick Advocaat’ın Fenerbahçe macerası sıkıntılı başlamıştı. ilk haftalarda bir türlü istenen sonuçlar gelmedi. Futbol da umut vermiyordu. eleştiri oklarının hedefi haline gelen tecrübeli teknik adam, 1-1’lik Alanya beraberliği sonrası yaptığı açıklamada, “Yönetim eğer benden iyisini bulursa, onu getirsin” diyerek her şeye rağmen kendine olan güvenini ortaya koymuştu.

Advocaat bu sözleriyle yönetime ve takıma da mesaj gönderdi. tecrübeli çalıştırıcının çıkışından sonra 4-1’lik Manchester United yenilgisi geldi ancak sonra her şey değişmeye başladı.

6 maçta 6 galibiyet

Konya karşısında kazanılan 3 puan, Fenerbahçe için adeta milat oldu. dick Advocaat, oyuncularını iyice tanıyıp, istediği oyun sistemini oturtmaya başladı. Haftalar geçtikçe sadece galibiyetler değil, güzel futbol da taraftarı coşturmaya başladı. Sarılacivertliler, oynadığı 6 resmi maçı da kazanarak hem ligde hem de Avrupa ligi’nde yeniden iddialı hale geldi.

Yıldızlar hayata döndü!
 
Fanatik'in haberine göre; Hollandalı çalıştırıcı sadece Fenerbahçe’yi ayağa kaldırmakla kalmadı. Birçok oyuncusunu da adeta hayata döndürdü. Bunların başında da vatandaşı Robin van Persie geliyor. tecrübeli futbolcu, son 3 sezondaki en iyi performansını, Advocaat yönetiminde sergiledi. Sezon başında gözden düşüp kadroya bile giremeyen Aatif, karabük ve Akhisar maçlarında kurtarıcı oldu.

Bir türlü bekleneni veremeyen Stoch’u kazanmak isteyen Advocaat, Slovak oyuncuyu Zorya sınavında, kritik bir anda oyuna aldı. Stoch, golüyle galibiyetin mimarı oldu. Dick Advocaat’ın son 2 ayda yaptıklarıyla hem kendisi hem birçok oyuncusu hem de Fenerbahçe küllerinden doğdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)