E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor'Affetmek Allah’a mahsus'---

'Affetmek Allah’a mahsus'

'Affetmek Allah’a mahsus'
10 Nisan 2012 - 07:57 borsagundem.com

Süper Final öncesi 4 Büyükler’in hocaları bir araya gelirken Terim, Melo ve Riera ile yolların ayrılacağını ima etti

“Henüz karar vermedim ama arkadaşlarımız bize saygısızlık etmiştir. Alın terimize bu yapılanı kabul etmem. Melo bizim için önemli. Ancak prensipler uğruna birtakım şeyler feda edilebilir.”
SEZONUN şampiyonunun belirleneceği Süper Final öncesi 4 Büyük kulübün teknik adamları dün Lig TV’de bir araya gelirken, bu maratona en yakın rakibi F.Bahçe’nin 5 puan önünde girecek olan G.Saray’ın hocası Fatih Terim çarpıcı açıklamalar yaptı. İmparator, özellikle sarı-kırmızılı camianın merakla beklediği Melo-Riera kavgasına uygulanacak yaptırım için net konuşmasa da bu ikiliyle yolların ayrılacağını ima etti. İşte Terim’in konuşmalarından öne çıkan satır başları:
- “34. haftaya gelinceye kadar 6 hafta kala, G.Saray’ın şansı ne kadarsa, play-off’un sonuna kadar da şansı o kadar. Süper Final’de ara açılabilir, ara kapanabilir de.”
- “Florya düzelmeden, G.Saray düzelmezdi. Yönetimimiz sağolsun bize bu yetkiyi tanıdı. Florya kendine geldikten sonra diğer sorunların üstüne gitmek kolay oldu. Şu aşamada ne derseniz kolay sayılır. Kazandıktan sonra konuşmak kolay derler.”
- “BU sene en az yabancıyla biz oynuyoruz. Bizim yanlış yapma sıkıntımız yok. Bütün arkadaşlarımız bize yardımcı oldu. Eboue’yi aldık diye dayak yiyecektik. Bonservis bedeli nedeniyle çok eleştirildik.”
‘HİÇ TAVİZ VERMEDİK’
- “Melo ve Riera konusunda açıkçası daha karar vermedim. Ancak arkadaşlarımız bize saygısızlık etmiştir. Affetmek Allah’a mahsus. Biz bir konuda taviz vermedik, yanlış olmasın diye. Çok üzüldüm. Alın terimize, renklerimize saygısızlığı kabul etmem. Daha önce yaptım, yine de yaparım. Melo bizim için çok önemli. Fazla kadro derinliğimiz yok. Fakat prensipler uğruna birtakım şeyler feda edilebilir.” - “Teknik direktörlüğe başladığım ilk günden beri tavrımı değiştirmedim. Benim tavrım azami hücum. Bunun yüzünden yenilgiler de aldım. Karneye bakarsak iyi gibi gözüküyor. Farklı formatlarda oynadım ama bundan ödün vermedim. G.Saray’da ikincilik bile başarı değil ve otomatik olarak neye odaklanmanız gerektiği ortada. İleriyi değiştirdik ve bizim için bu doğru oldu.”
‘Albayrak nasıl kaldırır?’
TERİM, Süper Final süreciyle ilgili de espriyle karışık bir açıklama yaptı: “Play-off’a karşı olduğumu istikrarlı bir şekilde söyledim. Can yoldaşım Abdurrahim Albayrak, bu durumu nasıl kaldıracak? Bunu da merak ediyorum. Tansiyon sorunu beni endişeye sürüklüyor.”
‘Gerekirse özür dilerim’
“MUSLERA’NIN penaltı atmasını saygısızlığın ötesinde görenler var. 90. dakikada kaleci kornerde gol atmaya çalışınca kimse bir şey demiyor. Hiç yakışmadı tamam da, ne yakışmadı? Neyi yanlış yaptık? Oyun 2-0, küme düşenle alay mı ettik? Manisa tarafından yanlış anlaşılma varsa özür dilerim, dilemeye de hazırım. Sadece seneye G.Saray’ın tüm oyuncularının gol attığının hatırlanmasını istedik.”
‘Play-off her sonuca açık’
Aykut Kocaman: “Play-off’a baştan beri karşıyım ama fikstürü görünce heyecanlandım. Dört takım da birbirine denk. Kadıköy’deki yenilmezlik serisi üzerimizde baskı oluşturmaz.”
F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, oynanacak derbi maçlarda her sonucun alınabileceğini söyledi. Dört takımın da kapasite birbirine çok yakın olduğunu belirten genç teknik adam sözlerini şöyle sürdürdü: “Play-off’a karşı olduğumuz sezon başından beri söylüyorum. Bu sözümün arkasındayım. Ancak fikstürü görünce açıkçası heyecanlandım. Kadıköy’deki yenilmezlik serisi üzerimizde baskı yaratmaz. Yenilmezliği korumanın ötesinde bir duyguya sahibiz.
DEPLASMANLARDA bu sezon genellikle orta sahada sertliklere cevap veremedik. F.Bahçe olarak bir takım yorgunlukları taşıdık ama başka şeyler de var. G.Saray karşısında öne geçtikten sonra geri çekilmiyorsunuz, rakip sizin üzerinize geliyor. Trabzon karşısında öne geçtikten sonra yine rakip sizin üzerinize geliyor. Bizde her şey sonuçlara bağlı. Maç 1-0 biter şahane defans yaptık, 1-1 biterse kötü defans yaptık oluyor. Esas düzeltmemiz gereken zihinler.”
‘Emre konusunda neden eleştirildim bilmiyorum’
-EMRE konusunda bakış açım tamamen performansı üzerine. Kimse için başka türlü düşünmüyorum. Emre de buradaki oyunculardan bir tanesi. Bana Emre’yi anlatanlardan daha çok onu tanıyorum, biliyorum. Beni bu konuda neden eleştirdiklerini bilmiyorum. Olayın başka taraflara çekilmesi ayıp. Bel altına kaçan eleştiriler var. Başkana bağlanıyor durum. Bunları söyleyenler hakaret ediyor. İnsanlarda ayıp duygusu kalmadı. Piyasamız, insanımız, biz buyuz.”
‘Sow yüksek ivme yakalar’
-“SOW çok geç geldi. Çok çok kaliteli bir oyuncu. Bence 6 maçlık seride beklediğimiz katkıyı verecektir. Benim düşüncülerimin üzerinde olduğunu düşündüm. Antrenman performansını sorarsanız, tam kapasitede olmadığını söyleyebiliriz. Ancak o da bu 6 haftada yüksek bir ivme yakalayacaktır.”
‘Saracoğlu’nda hakem baskısı çok’
Güneş: “F.Bahçe sahasında hakemi etkiliyor. Trabzon’da bu olmuyor. Sahaya atılanları nerde olursa olsun hiç kimse kabul etmez.”
-TRABZON Teknik Direktörü Şenol Güneş ise şu değerlendirmeleri yaptı: “Şike sürecinde asıl mağdur bizdik. Lig bitmiş, Avrupa’ya gidememişsiniz. Bunun sonucunda oyuncularımızı da kaybettik. Takımın iskeleti bozuldu. Kaybettiğimiz Türk oyuncuların yerine yenisini koyamadık. Çünkü daha iyileri yok. Lig planlarımızı farklı yaptık, sezonu erken açtık. Son 4 haftada kaybımız daha az olsa, her şey farklı olabilirdi.
-SAHAYA atılan olayları hiçbir taraftar kabul etmez. Trabzon’da da İstanbul’da da. F.Bahçe’nin sahasında baskı hakemi etkiliyor. Trabzon’da bu olmuyor. Dolmababahçe de önemli, ancak baktığınızda G.Saray ve F.Bahçe’deki baskı diğer stadlarda olmuyor.”
‘Süper maçlar olsun’
“BİZ F.Bahçe maçında tarihi bir olay yaşadık ve Centilmen Lig’de geri kaldık. Şimdi F.Bahçe deplasmanına gitsek yine olay olabilir. Bu yıl böyle kapanabilir. Şu aşamada Süper Final’de süper maçlar olsun.”
‘Burak’ın başarısı gelişimi engelliyor’
-“Trabzon Burak’ın ayağına bakmıyor. Burak sadece Trabzon’un bir oyuncusu. Burak yetenekli bir oyuncu. Kendisini geliştiriyor, biz sadece yardımcı oluyoruz.
-Bizim temel hedefimiz her oyuncuyu geliştirmek ve oynatmak. Belki Burak’ın daha önceki başarısızlıkları lehimize oldu. İlk geldiği gün ‘Kendi fiziğini iyi kullanırsa Avrupa’da bile çok önemli yerlere gelir’ dedim. Şu anda başarısı gelişimini engelliyor.”
‘Artık beyaz bir sayfa açıyoruz’
Tayfur Havutçu: “Şike sürecinde saha içinde çok etkilendik. Sıkıntılı dönemi unutturmak için play-off bir fırsat.”
BEŞİKTAŞ’IN dümenine yeniden geçen Tayfur Havutçu ise Süper Final’in kötü günleri unutturmak için iyi bir fırsat olduğunu söyledi: “Şike sürecinden herkes etkilendi ancak Beşiktaş’ın saha içinde daha çok etkilendiğini düşünüyorum. Bir takım teknik direktöründen ve futbol şube sorumlusundan ayrı kalıyor. Bu hiç kolay değil. Biz Süper Final’i bir fırsat olarak görüyoruz. Yaşanan sıkıntılı süreci burada unutturabiliriz. Futbolcularıma inanıyorum. Özellikle bu süreçte iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum. Ligde 20-22 puan daha fazla toplamamız gerekiyordu. Eksiklerimizi biliyoruz. Şimdi elimizde fırsat var. Bu fırsatı avantaja çevirmek istiyoruz. Özellikle derbilerde takımımın iyi oynadığını düşünüyorum. Yerli yabancı ayrımı bizde yok. Beyaz bir sayfa açıyoruz.”
‘Almeida’yı anlamadım’
“ALMEIDA’NIN yaptığına anlam veremiyorum. Maçtan önce uyarılarımızı yapmıştık ama maç içerisinden anlık bir refleks sonucu o hareketi yaptığını düşünüyorum. Edu’yu oyuna alacaktık ama fırsat kalmadı. 6 haftalık periyotta, futbola ilgi artacak. 3 Temmuz’dan bu yana yaşanan sürecin iyi bitmesine vesile olacaktır.”
‘Fernandes için teklifler geliyor’
“FERNANDES geçen sezonun son iki ayında iyi oynadı. Bizde kiralıktı ve bonservisiyle transfer ettik. Bu sezon performansını üst seviyeye çıkardı. Diğer Portekizliler’in de geçen sene dönem dönem iyi oynadığı maçlar var. Bu sezon sakatlıklar da yaşandı. Sezon sonu Beşiktaş’ın çıkarlarına göre en doğru kararı vereceğiz. Ben onların Süper Final’de iyi oynayacağını düşünüyorum. Fernandes’e bir kaç teklif var. Beşiktaş’ın çıkarlarına göre en doğru karar verilecek. Sezon sonu durumu değerlendireceğiz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)