E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAFM BORSA PERDESİNİ KAPATACAK MI?---

AFM BORSA PERDESİNİ KAPATACAK MI?

AFM BORSA PERDESİNİ KAPATACAK MI?
12 Ağustos 2008 - 16:33 borsagundem.com

Rus Alfa'ya satıldıktan sonra borsada çağrı yapan ve halka açıklık oranı yüzde 1.99'a gerileyen AFM Sinemaları, SPK'nın borsadan ayrılmayı kolaylaştıran yasasını bekliyor.

Eurasia Cinemas'ın CEO'su Adnan Akdemir “Halka açıklığı yüzde 5'in altına inen şirketlerle ilgili olarak SPK'nin üzerinde çalıştığı yasanın son halini bekliyoruz. Yasa çıktığı takdirde de kendi içimizde değerlendirip nihai kararımızı vereceğiz” dedi Rus Alfa Grubu'na ait Eurasia Cinemas'a satıldıktan sonra borsada 21 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında çağrı yapan ve halka açıklık oranı yüzde 1.99'a gerileyen AFM Sinemaları'nın İMKB'den çıkıp çıkmayacağı merakla bekleniyor. Çünkü Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) halka açıklık oranı yüzde 5'in altına düşen şirketlerin borsadan çıkmasını kolaylaştıracak bir yasa üzerinde çalıştığını açıklamıştı. 22 milyon dolarlık çağrı Eurasia Cinemas B.V. CEO'su ve AFM Sinemaları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Akdemir, borsadan çıkıp çıkmama konusunda “Öncelikle SPK'nin üzerinde çalıştığı söz konusu yasanın son haline gelmesini bekleyeceğiz. Yasa çıktığı takdirde de kendi içimizde değerlendirip nihai kararımızı vereceğiz” dedi. Ekim 2007'de AFM'nin yüzde 52'sini 28.5 milyon dolara satın alan Eurosia'nın 5.24 YTL'den yaptığı çağrıya 39 pay sahibi yanıt verdi. 21 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen çağrı sonucunda Eurasia, 4 milyon 871 bin adet hisseyi 22 milyon dolara alarak AFM'deki payını yüzde 52'den 88'e çıkarttı. Adnan Aydemir'in de AFM'de yüzde 10 payı bulunuyor. Böylece, AFM'nin çağrı öncesi yüzde 38 olan halka açıklık oranı yüzde 2'ye indi. AROG'la satışlar patlar Bu yılın ilk 7 ayında Türkiye genelinde gerçekleşen bilet hasılatının dolar bazında geçen yılın ilk 7 ayına oranla yüzde 14.8 arttığını ifade eden Adnan Akdemir, “Bütçemize yakın bir yıl geçiriyoruz. Bilhassa yılın son çeyreğinde Osmanlı Cumhuriyeti ve Cem Yılmaz'ın yöneceteği AROG gibi önemli Türk filmlerinin vizyona girmesi ile bu yıl Türkiye toplam izleyici sayısının 33 milyonu yakalayacağını öngörüyoruz. Bu yıl koltuk kapasitesi bazında yaklaşık yüzde 20'lik bir büyüme hedeflemiştik. Ankara Antares ve İstanbul Forum alışveriş merkezlerinde faaliyete geçecek yeni sinema komplekslerimiz ile bu büyümeyi sağlayacağız” dedi. AFM, Türkiye çapında, 4'ü VIP olmak üzere 10 ilde, toplam 30 lokasyonda 179 salon ve 28 bin 153 koltuk kapasitesi ile hizmet veriyor. UFUK KORCAN/VATAN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)