E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAfrika altını Çin’e uçuyor ---

Afrika altını Çin’e uçuyor

Afrika altını Çin’e uçuyor
16 Ağustos 2012 - 15:52 borsagundem.com

Çin, dünyanın en büyük altın madeni şirketinden Afrika'da kritik bir firmayı satın alıyor

Dünyanın en büyük altın madeni şirketi olan Barrick Gold’un, “African Barrick” adlı biriminin yüzde 74’ünü Çin devletine ait China National Gold şirketine satmak için görüşmeler yaptığı bildirildi.
Kanadalı Barrick, sermaye tahsisi ve varlık portföyünü yeniden değerlendirme çabasının bir sonucu olarak, African Barrick’in çoğunluk hissesini satmak amacıyla ön görüşmelere başladığını doğruladı. Londra borsasına kote olan African Barrick, Tanzanya’nın en büyük altın üreticisi.
Financial Times’a konuşan Çinli şirketin uluslararası yöneticilerinden Wu Zhanming, görüşmelerin henüz çok erken bir aşamada olduğunu dile getirdi. Gazeteye bilgi veren bir başka kaynak ise, Çinli Zijin Madencilik’in de African Barrick ile ilgilendiğini söyledi.
Uzmanlara göre Çin hükümeti, iki Çin şirketi arasında bir “fiyat artırma savaşı” yaşanmasına izin vermeyecek. Kamuya ait en büyük altın madeni şirketi olan China National Gold’ın daha avantajlı olduğu belirtiliyor.
African Barrick, Tanzanya’dan yılda 20 tona yakın altın çıkarıyor. Ancak şirket, elektrik kesintileri, artan işgücü maliyetleri ve pahalı yakıt nedeniyle yatırımcısını hayal kırıklığına uğrattı.
China Gold ise, ülke çapında 60 civarında altın madeni işletiyor. Çin’de üretilen altının beşte biri, bu madenlerden geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bocek16 Ağustos 2012 19:34

    akilli oynuyorlar kriz her tarafi allak bulllak edecek mortgage yuksek olanlar hala ayakta kalmaya devam ediyor.onlarda yoruldu,isini kaybedenler yeni islerinde yeterli parayi yapamiyorlar oda ayri sikayet ya kredi kartlari patlarsa herkes caktirmadan 1 er 1 er iflas ediyor.bundan sonraki filimi herkes iyi izlesin USA-FIL PATLAYACAK GIBI DURUYOR.!!!harcamalara dikkat edin kurusun hesabini yapin