E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAhmet Hakan: İsrafın Clio’su, Mercedes’i olmaz---

Ahmet Hakan: İsrafın Clio’su, Mercedes’i olmaz

Ahmet Hakan: İsrafın Clio’su, Mercedes’i olmaz
06 Eylül 2019 - 09:51 borsagundem.com

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, eski İstanbul Büyükşehir Belediye yöneticilerinin, Yenikapı'daki 'israf araç sergisi'ne karşı sessizliğini koruduğuna vurgu yaptı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 'Clio falan hiç fark etmez, tek tek hesabı verilmeli' başlıklı bugünkü köşe yazısında eski İBB yöneticilerinin Yenikapı'da sergilenen araçlarla ilgili sessizliğini eleştirdi.

Hakan yazısında şu ifadelere yer verdi: 

"Ekrem İmamoğlu yönetimi, Yenikapı’da çoğu Clio marka araçlardan oluşan 'israf' iddialı bir araç sergisi açtı dün itibariyle. Ne oldu?

- Her iki tarafın da trolleri hemen fazla mesai yapmaya başladı.

- Hariçten gazel okumaya meraklılar atıp tutmaya başladı.

- Kimisi abartmaya, kimisi küçümsemeye başladı.

- Bazıları verisiz, dayanaksız karşılıklı düelloya tutuşmaya başladı.

- Kimi anında saldırı, kimi anında müdafaa pozisyonunu almaya başladı.

'BELEDİYELERİN ESKİ YÖNETİCİLERİ DERHAL ÇIKIP KONUŞMALI'

Kısacası herkes konuşmaya başladı ama konunun asıl muhatapları, yani İmamoğlu’ndan önce belediyeyi yönetenlerden ses seda yok. 

İsrafın Clio’su, Mercedes’i olmaz. İsraf israftır!

Bu araçlarla ilgili tasarrufları yapan belediyenin eski yöneticileri derhal çıkıp konuşmalıdır.

- Ya çıkıp... 'Evet, biz israf ettik! Bu araçlar ihtiyaç fazlasıdır. Çok özür dileriz. Suçluyuz, yanlış yaptık. Kır kalemi, kes cezamı' falan demelidirler.

- Ya da çıkıp... 'Yalan, iftira... İşte bu araçlarla ilgili tek tek hesabımız' başlıklı ikna edici bir açıklama yaparak kendilerini temize çıkarmalıdırlar."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yk06 Eylül 2019 13:24

    Siyasetin okulu varmı

  • köfteci06 Eylül 2019 12:51

    şurada edirnenin biraz ötesinde  bulgaristan var  avrupanın  en fakir ülkesi şu anda  o ülkenin vatandaşı şu an bizden zengin her hafta sonları edirnenin marketlerine doluşuyorlar adam ekmeği  bile buradan alıyorlar ucuz d,ye a bulgarlar zenginleşti mi hayır biz fakirleştik gerisi boş muhabbet kım kaç araba kullanmış

  • Yazık06 Eylül 2019 12:40

    Yazık yaa bizim paralarımızı nerelere harcamışlar

  • ekrem06 Eylül 2019 12:37

    aradaki araçlar logolu, görünür olanların logosu sökülmüş gibi geldi bana başka farkına varanlar varmı acaba? sanki ortada bir sahtelik bir göz boyama varmış gibi 

  • ve06 Eylül 2019 11:49

    Evet bu durumu destekleyen ümmetçi kardeşlerim.  Benim aracın deporunu her al fulleyin diyince, param yok, olmaz, neden yapim vb. diyorsunuz. ama bu araçların her şeylerini siz ödüyorsunuz...Benimde arabamın 1 ay mtv sini öde diyince kaçıyorsun, 50 tl dedim onuda ödemez 500 yalan atarsın. ama bu araçların her şeyleri tıkır tıkır biz ödüyoruz. araçalar trafikden çekildi. İstanbulda hizmet bitti mi? yooo aynı hizmetler devam ediyor.. EEeeeeEEEE ? ne bu mız mızlık, israfimı savunuacaz ? israf demekkiç gereksiz araçlar. Belediye araçlarına ücretsiz binsin o hizmetkarla rda, metrobüse, otobüse ben biniyorum ya, onlar neden  binmeyecek? avrupa da bisiklet kullanıyolar hatta... ne bu lüks hayat özentisi? dünya malı dunya da kalır.İmamoğlu özel aracını kullanıyor mesela hala.. alamaz mı lüks son model zırhlı otomobil? almıyor adam yahu..... gerek yok diyor... özel aracımla çocukların eşim ailemde yararlanıyor, devlet malı oldumu olmaz haramdır diyo...  

  • Q06 Eylül 2019 11:36

    hikaye anlatma tvde verdiğin sözleri tut.neden indirim yapadınız % 25 ZAM ı kapatmak için yapılan bir oyun  .iş yapmak için geldiniz.vatandaş sizden iş bekliyor.işcileri çıkartınız zam yaptınız.şimdide durustluk havası atıyorsunuz.sende araba alacaksın cağın gerekleri bunlar.vatandaşın aklıyla dalga geçmeyin.

  • belirsizlik06 Eylül 2019 11:36

    Sen yandaşa para kazandıracaksan kamyon kepçe minibüs otobüs aklına ne gelirse alırsın kiralarsın çekersin bir köşeye durur. Sonra ama o mercedes değil ki dersin. 

  • mübaret araçlar :)06 Eylül 2019 11:26

    NAMAZ "Clio" derken, ...Mübaret, kurtal amaçlard akullanılan araçlar, meğerse,  İSRAFININ "Clio"su çıktı....Yazık  bumillete. Araçla, İstanbul dışında lüks araçlar hala iade edilmemiş.... Aynı araçlar ve kiralamalar DOĞU İLLERİNDE olsa kayyum atanır, pkk ve feto destekçisi bazı yapılanmalara araç hibesi var... araç takip sistemleri yok...araçların yeri belli deil... terör gruplarına bazı yasa dışı vakıflara araç tahsisi var, diyip kayyum atarlardı. bir çuval yapar, içine 100 kişi atarlardı... hatta adını soyadını söylemek mahkeme çıkmak bile en az 8 ay geçerdi 3 yıl sonrada salarlardı. hep aynı terane... 

  • seçmen06 Eylül 2019 11:13

    bu israfı yapan CHP l belediye olsaydı, vay haline....  başta RTE olmak üzere, yandaş yayın kuruluşları ve kabine üyeleri  ile trolleri nasıl da koro halinde saldırırlardı, bu yüzden sn Hakan,  o tarafın bu tarafın trolleri diye bir şey yok.

  • AhmetK06 Eylül 2019 11:10

    Ya arkadas orada kucuk zabıta arası olarak boyanmıs tek kişilik araclar var, mınibusler var. Makam aracı alan adam zabıta boyalı tek kısulık minibarac ve minibusmu alır. Mercedes diye gosterılen aracı kendı yardımcısı kullanırken goruldu. Koca filosundan her birşmden 3-5 arac ceksen daha fazla kalabalık olur. Yalan ve iftira uzerine show yapılıyor.

  • AhmetK06 Eylül 2019 12:57

    A be akıllı, sen de cek afyonunu mazotuny. Bunlardan hep, hayatınız halüsinasyonşa geciyor. Kendini akıllı sanan ahmak grubu. Eko bagladı mı bursunu, ramazan yardımı falan aldın dimi!? Bosuna yalıyor olma diyecem ama burs olayı da yalan. ;) hadi tweetlere devam , patlatın yorumları, genel merkezden gelmıstır emir

  • heee06 Eylül 2019 11:26

    hee heee, ye sen gülüm makarnanı : ))

  • yokya06 Eylül 2019 11:09

    ilk olarak yok öyle şey dediler....sonra algı bunlar dendi... sornasında reklam bunlar dendi... sonrasında bir kaç tane dendi... sornasında hayır içlerinde vakıflar kullanıyor dendi.. sornasında vakıflara ve derneklere belediye yardım mı etmesin dendı... sornasında zaten bin araç dendi... sonrasında orta halli araç dendı.. sonrasında luksaraçlar çıkında bir kaç tane var kabul dendı... bu İŞ NEREYE GİDECEK ? ARAÇLARI BİRİ ALDIDA GALERİ GİBİ KULLANIYOR, KİRALIYORSADA ŞAŞMAM. HALA ARAÇLARI TOPLAYAMADILAR, ARAÇLARDA TAKİP SİSTEMİ YOK, YA ZKIŞ KEYFİ GEZMİŞ BİRİLERİ, ŞEHİR DIŞINDA BAZI ARAÇLARDA... UTANMAZLAR, HARAM YİMEKTEN ŞEYTANA DÖNECEK BAZILARI

  • oh yeaaa06 Eylül 2019 11:03

    Maşallah milletin parası ile neler almışlar...herbirine şöför...her birinini mtv si.. her biririni sigortaları, işçileri,  tamiri, bakımı onarımı, yakıtları, benzinleri gazları, araçları kim nered ekullanıyor? özel işindemi belediye içindemi, ohhh ne güzel siyaset. bu araçlarla camiye gidenlerin namazları kabul olur mu? DUYARLI DİYANET NE DİYOR ? din adamları NE DİYOR? ilahiyaçcılar felan ? bir tanesi konuşmaz, görezden gelir utanmazlar. Hutbede bile dile getirmezler vatandaşın parası çarçur olmasın hakkında. Din adamımı, onun bunun admımı hutbelerde görecez. kendi malı gibi kullanmışlar, masrafı garibana yıkıp, 3 paket makarna ile susturmuşlar. Neyse duyarlı helal süt emenler varki pislikler tek tek çıkacak. editör yayın yahu, sansurunden bıktık.

  • Feth 145306 Eylül 2019 10:46

    1994 yıkında sn Tayyip Erdoğan da İstanbul belediyesinde yüzlerce çalışmadan maaş alan çalışanları sergilemişti...

  • : )06 Eylül 2019 11:13

    binlerce odalı saray yapan, cumhurbaşkanlığı otobüz ve uçakları ile parti adına siyaseye kaırştıran. vb. vb. bunlarıda yazarsan alkışlarım. bir 1 yere gözleri çevirip, 99 yerden kaçıyıorsan smaimiyetine  Türk Milleti, helal süt emenler, HZ ömer efendindimizi bilenler, buyuk Osmanlı düşünürlerinin hayatını bilenlere komik oluyor. ya sus, ya konulş. komik duruma düşme kardeşim. Şu durumu otoboilleri gizleyip, sonradan ortaya çıkıncada kaçanlardan olma.  Hele süt emen insanı yorumları , sözleri ele veriyor, hiç kendini anlatma

  • turan06 Eylül 2019 10:35

    hırsızlar zıkkım olsun çolukçocuğunuzdan çıkar inşallak güya bunlar müslümün kendini herkesin önünde müslüman görenler dinden soğuttunuz millet yazıklar olsun 

  • AhmetK06 Eylül 2019 13:00

    Ahmak, isminden utan diyecem ama sende utanma yok belli. Turan nickli adam chppkk olusumuna destek veriyor!!Dinden sogumusmus, sogumak isteyene hersey etkı eder. Ayrıca haram etmene gerek yok, Allah direk cezasını kesiyor hırsızlıgın. Ama ya adamlara suc atıyorsan!?

  • ender06 Eylül 2019 10:31

    Daha bunlar sinek,,esas develer ortaya çıkarılmalı.

  • bekir ırmak06 Eylül 2019 10:11

    İstanbulda hizmet durmuş. Cenaze aracının israfı mı olur? Milyar TL lik bütçesi olan, Ekonomisi 150 ülkenin ekonomisinden büyük 15 milyonluk Metropol için 700 tane veya 1000 civarı Clio araç mı israfmış? Bakış açım farklı olacak diye komik duruma düşmüş. Ekrem Bey Bodrum'a gitsin bence yeteri kadar dinlenememiş.

  • AhmetK06 Eylül 2019 11:15

    Tabıkı israfa herkes karsı ama yalana da herkes karsı olmalı. Fotolarına detaylı bakıp, kendini akıllı zannedenler varsa akıllarını kullansınlar. Gorecegı bazı araclar ozellıkle makam arabası olaral kullanılan araclarmı dusunsunler. Yada makam aracı olarak motordan donme tek kısılık zabıta boyalı arac kullanırlar mı mesela. Yalan ve iftira ile safların gozunu boyamaya devam. Sozde vakıflara gşden 400 milyonu kestiler. Neden suya, isparka, beltur kafelerınde zam neden oldu..

  • imamoğlu06 Eylül 2019 11:07

    imamoğlu kendi özel aracını kullanıyorya? madem hizmet için geldin...hizmet et... ne diye fakirin buranın malı ve parası ile ailece 7/24 geziyon ? adam tatile gitmiş, belediye aracı altında, araç şehir dışından getrilmeye çalışlıyor. SENİN GİBİLERİ GÖRDÜM BEN : )) 15TEMMUZ GEZESİ, KEPÇE KEPÇE ÇORBA DAITIYORLARDI. MEĞERSE FETOŞCU ÇIKTILAR SONRASINDA... İSİMLERİ NAMLARI OLSUN DİYE MİŞ O ROLLER... GEÇ BU AYAKLARI, İSİM SOY İSİM YAZMIŞ : )) Kabuk değiştirme çabaları bunlar... tc nınuda yaz garanti olsun.. aklanman için....

  • ayşe 06 Eylül 2019 10:50

    700 araç az mı geldi bence gereksiz olan 1 araç bile çok. Hele ki bizim gibi iş bulamadığı için intihar eden anne babaların olduğu bir ülke için çok fazla. 700 gereksiz araç, onlarca gereksiz işçi, yandaşlara cemaatlere verilen arsa binalar, fahiş fiyatlı ihaleler vs. bu kadar israf az demek. 

  • enayi06 Eylül 2019 10:36

    sana aziz nesini hatırlatırım yalnız bunlara sen biniyorsan ha ozaman diyecek bir şeyim yok