E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAir Serbia, Atatürk Havalimanı’na dönmek istiyor---

Air Serbia, Atatürk Havalimanı’na dönmek istiyor

Air Serbia, Atatürk Havalimanı’na dönmek istiyor
20 Şubat 2014 - 14:51 borsagundem.com

Türk Hava Yolları agresif büyüme stratejisi Balkan Havayolları'nı rahatsız ediyor

Milli havayolu Türk Hava Yolları’nın Balkan ülkelerindeki agresif büyüme stratejisi, Atatürk Havalimanı’nı kendine hub (merkez) yapmak istemesi, bu ülke havayollarının Türkiye uçuşlarını olumsuz etkiliyor. Atatürk Havalimanı’na uçmak isteyen Sırbistan’ın milli havayolu Air Serbia’ya yoğunluk gerekçe gösterilerek gündüz uçuşları için slot verilmedi. Havayolunun Atatürk Havalimanı için kış dönemi  haftanın 4 günü yaz döneminde ise 5 slotu bulunuyordu. Atatürk Havalimanı’ndan sadece gece uçuşları için slot verilince Air Serbia, mecburen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yolunu tuttu. Belgrad Havalimanı’na karşılıklılık gereği uçuş yapan THY’ye karşın Air Serbia’a da seferlerini istediği meydan olan Atatürk Havalimanı’ndan yapmak istiyor.

Milli havayollarının bağlı bulundukları ülkelerin sivil havacılık otoritelerinin anlaşmasına göre bayrak taşıyıcı şirketler aynı sayıda uçuş yapmak ve istedikleri havalimanına uçma hakkına sahip oluyor. Ancak THY İstanbul-Belgrad hattında Air Serbia Havayolları’nın iki katı daha fazla sefer yapıyor. Air Serbia’nı müşterisi olan tur operatörleri Atatürk Havalimanı’nda slotlar gerekçe gösterilerek uçuş izni verilmemesine tepki gösteriyor.  Sırbistan Seyahat Acenteleri Birliği (YUTA), Air Serbia’nın yeni uçak yatırımı yaparak 4 adet Airbus A319 aldığını, Jat Airways`ten devralınan Boeing 737-300 tipi uçaklarla Türkiye sahillerine uçuşlarında bu havayolunu tercih edip destekleyeceklerini, İstanbul’da ise Sabiha Gökçen’den ziyade Atatürk Havalimanı’nı istediklerini açıkladı.

Türk Hava Yolları, Türkiye ile Sırbistan arasındaki pazarı domine ediyor. Bu kış THY İstanbul-Belgrad arasında haftada 17 uçuş yapıyor. Air Serbia haftanın 7 günü,  Pegasus ise 4 gün Sabiha Gökçen’den Belgrad’a uçuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)