E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den 'maaş farkı' açıklaması---

AK Parti'den 'maaş farkı' açıklaması

AK Parti'den 'maaş farkı' açıklaması
06 Ekim 2024 - 19:30 borsagundem.com

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 2024 ve 2025 yıllarında emekli olacaklar arasında oluşacak maaş farklarına ilişkin yapılacak çalışmaya yönelik son gelişmeleri açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) eylül ayı enflasyonunu açıklamasının ardından memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisi için enflasyon farkı da belli oldu. 2024 yılının ikinci yarısına ait 3 aylık enflasyon farkı netlik kazandı. 2024 eylül ayında enflasyon aylık yüzde 2,97 olarak gerçekleşti.

Emeklilik hayali kuranlar, 2024-2025 emekli aylığı farkı ile ilgili süreci merak ederken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den yeni açıklamalar geldi.

Güler, çalışmaya ilişkin açıklamaları şöyle:

“Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı içerisinde Emekli Sandığı ve memurlar ayrı bir statüde, kamu işçileri farklı bir statüde, SGK ile Bağkur da kendi statülerine sahip. Bunları incelediğimizde, 2024-2025 dönemine ilişkin belirgin farkların olmadığını görüyoruz.

"Önümüzdeki haftalarda rapor ortaya çıkar"

Bazılarında yaş ve süre çok az etkiliyor, bazılarında fazla etkiliyor. Etki analizini iyi ortaya koyalım, kaç kişi etkileniyor? 2024’te emekliliği hak etmiş kaç kişi var?

Aralarındaki maaş bağlanma oranlarında, enflasyon farkı yansıtılmasından kaynaklı bir farklılık mı var, yoksa kanun ya da düzenleme ile beraber başka bir durum mu söz konusu?

Şu an arkadaşlarımız çalışıyor. Sayısal veriler ortaya çıktıktan sonra yol haritası çıkaracağız. Hakkaniyetli, adil, sürdürülebilir, kimseye haksızlık etmeden Çalışma Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız çalışıyorlar. Önümüzdeki haftalarda rapor ortaya çıkar.

Mevcut emeklilerle alakalı bir durum yok. 2024 itibarıyla emekliliği hak etmiş, çalışma hayatına devam ediyor. Bu 2025’e 2026’ya 2027’de sonraki yıllarda emeklilik söz konusu olduğunda farklılık arz edebilir mi? Farklılık arz etse bile bir mağduriyete sebebiyet verebilir mi? Bunu göreceğiz. Makul bir çözümü yasal düzenleme gerekirse bakacağız.

"Bizim yeniden prim miktarını, yaşı konuşmamız lazım"

Sosyal güvenlik ihtiyacı kesinlikle var. Bizim günümüzün en özel kavramı sürdürülebilirliktir. Daha hakkaniyetli bir emeklilik sistemini hayata geçirmemiz lazım. Gelişmiş batı toplumlarına bakın, 45’li 50’li yaşlarda emekli olamazsınız orada. EYT var, geçmişten gelen birçok yük var. Merkezi bütçemizden her yıl çok yüksek miktarda bir kaynağı düşük emekli maaşı alan emeklilerimizi destekleyerek, onları 12.500 liraya tamamlamaya çalışıyoruz. Bizim yeniden prim miktarını, yaşı konuşmamız lazım. Geçmişten bugüne kadar biz bunu nasıl sürdürebiliriz? Daha gerçekçi primleri nasıl toplayabiliriz? Bunların hepsini konuşmamız lazım."

Emekli maaşlarındaki fark için düzenleme geliyor!Emekli maaşlarındaki fark için düzenleme geliyor!

 

İşte mesleklere göre olası zamlı emekli maaşlarıİşte mesleklere göre olası zamlı emekli maaşları

 

2024'te emekli olanlar için büyük fırsat: Yüzde 35 daha yüksek maaş!2024'te emekli olanlar için büyük fırsat: Yüzde 35 daha yüksek maaş!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)