E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Partili Turan: Kayyum atanacak tabi ki, geç bile kaldık---

AK Partili Turan: Kayyum atanacak tabi ki, geç bile kaldık

AK Partili Turan: Kayyum atanacak tabi ki, geç bile kaldık
21 Ağustos 2019 - 16:19 borsagundem.com

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Kayyum atanacak tabii ki. Geç bile kaldık. Daha ötesini söyleyeyim. Kayyum atadığımızda ilk ses CHP'den geldi, HDP'den değil. Kızdığım bu" dedi

Partisinin Çanakkale Çan İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen toplantıda köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen AK Partili Turan, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı'nca görevden alındığını hatırlattı.

Turan, "Üç belediyeye 'teröre destek' gibi en ağır gerekçelerle kayyum atanıyor. İlk tepki HDP'den değil de bayrağındaki oklarda devletçilik, milliyetçilik ve halkçılık olan Atatürk'ün partisi CHP'den geliyor" dedi. 

Kayyum görevlendirme gerekçelerinden birinin, tüm şehit yakınlarının tek kararla işten çıkarılması olduğunu söyleyen Turan, şöyle konuştu:

"Adamın tavrına bakar mısın, 'Sen şehit yakınıysan işten çıkartılman lazım' demiş. Bir diğeri Türk bayrağını belediyenin önünden, arkasından, kimlik kartından, sitesinden çıkarmış. Hepsi de Kandil talimatı ile eş başkan atamışlar. Bizim Anayasa'mızda, mevzuatımızda eş başkanlık mı var? Seçilen kişi başka, Kandil'in atayıp da makama oturttuğu kişi başka. Şimdi diyorlar ya 'Seçimle gelen seçimle gider.' Bir defa bize sürekli 'Ordu göreve' diye bağıranların, parti kapatma davası açıldığında alkış tutanların seçimle gelmeyi hatırlatma hakları yok; onu söyleyeyim. Bir hukukçu olarak şunu söyleyeyim; prensip, seçimle gelen seçimle gider. Doğru ama seçimle gelen demokrasiyi, halkı, yaşamı, savunur kardeşim. Hangi ülke demokrasiyi bitirmek isteyen, seçimi kaldırmak isteyen, seçilmediği halde eş başkanlık veren bir sistemi haklı görür?"

'İLK SES CHP'DEN GELDİ HDP'DEN DEĞİL, KIZDIĞIM BU'

Turan, "Kayyum atanacak tabii ki. Geç bile kaldık. Daha ötesini söyleyeyim. Kayyum atadığımızda ilk ses CHP'den geldi, HDP'den değil. Kızdığım bu. Gazi Mustafa Kemal'in partisi, 'milli egemenlik' diyen, 'halkçılık, milletçilik, devletçilik' diyen bir parti nasıl olur da eş başkanlık atayan, şehit yakınını kovan, Türk bayrağını kaldıran adamlara bu karar verilince 'hayır' der. Sen Gezi eylemleri sırasında diyor muydun 'Seçimle gelen seçimle gider' diye. Biz dediğimizde, seçim vardır, esastır; o zaman kızıyordun bize" diye konuştu. 

Hukuk içinde her belediye, hükümet ve devletin baş tacı olduğunu dile getiren Turan, "Seçimle gelen seçimle gider ancak hukukun dışında, mevzuatın dışında teröre yan bakan, beraber yol yürüyen, omuz veren kim varsa da bedelini hem idari olarak hem cezai olarak ödeyecektir, ödemelidir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CAFER KILIÇ21 Ağustos 2019 18:12

    bu belediye başkanları eğer abd olsa veya hdp yapsa hepsinin akibeti çok kötü olurdu.siyaset yapabilirsin fakat vatan denilince her şey bir kenarda durur.

  • ayşe 21 Ağustos 2019 17:02

    BİR BELEDİYE SÜREKLİ OLARAK KAYYUMLA YÖNETİLMEZ. BU YAPILAN O İLLERDE YAŞAYAN VATANDAŞI YOK SAYMAKTIR, TERÖRÜN KUCAĞINA İTMEKTİR. 

  • KILIÇ21 Ağustos 2019 21:49

    SAYIN AYŞE HANIM TARİHTEN GÜNÜMÜZE DEK BU TOPRAKLARDA BAŞ KALDIRI OLMUŞTUR VEDE BAŞLARI SONUNDA MUTLAKA EZİLMİŞDİR ŞİMDİ BU HAYİNLER O KADAR ZIVANADAN ÇIKMIŞKİ EVRAKLADAN TÜRK BAYRAGINI BİLE ÇIKARTMIŞDIR ÜLKENİN BİR PARÇASI HAYİNLERİ BAGRINA BASAMAZ .BU HAYİNLER O HALKI KEPİTMİŞ VE EVLADINI BİLE TERÖRE TESLİM EDECEK HALE GELMİŞ O EVLATLAR BU GÜN SADECE TECAVÜZ İLE İNLİYOR .İŞİN İÇİNE GİRDİNMİ ÇIRPINIŞLAR BOŞDUR.BUNLAR DIŞ GÜÇLERİN MAŞASIDIR.

  • Murathan21 Ağustos 2019 16:55

    Geçmişten günümüze hdp biraz daha etkili muhalefet yaptı diyedir bunların hepsi. Ve nasılsa naxı özdeşleştirseler yaparak HDP yi ezmek kolay diyerek yapılan muhalefeten dolayı onlarda oluşan kin böyke dökülüyor ortaya. Ayrıca hdp yi ezerek ulusalcıların desteğini kazanmakta kolay diyerek bir çok hesaplar yapılıyor. Gerisi masal

  • Gerçek 21 Ağustos 2019 16:51

    Hdp yerel seçimlerde bunlara destek verseydi veya nötür kalsaydı bu girişimlerde bulunurmuydular? Geçin bu gerekçeleri! Muhalefet ettiler diye hınç nefret doldular. Gerçek bu!

  • Sosyolog21 Ağustos 2019 16:47

    Ekonomik sosyal het alanda çöküntü başlayınca, ve bunlara bağlı olarak oy erezyonuda olmaya başlayınca, HDP karşıtlığı üzerinden oynayarak politik prim toplarız düşüncesindeler. Birde CHP yide baxı özdeşleştirmeliler zayıflatarak “yola devam” olayını tasarlıyorlar

  • Selahattin abi21 Ağustos 2019 16:41

    Kapatın hdp yi gitsin niye kapatmıyorsunuz. Elinizde malzeme bitecek değil mi? Birde Gazi Mustafa Kemal Atatürk olacak sayın yerli ve milli bakanımız.

  • kamil21 Ağustos 2019 16:40

    kızmakta haklısınız ama Trt ye osman öcalan ı çıkartanlara ve abdullah öcalan ın yanına adam gönderenlere de kızın. bu yoruma eksi verenlerin milliyetçi olmadığından sadece partili olduğundan emin olabilirsiniz.

  • Cekic21 Ağustos 2019 16:37

    Kayyum icin tesekurler elinize saglik neden maaslarini oduyorsunuz hdp vekillerinin

  • Hasanby21 Ağustos 2019 16:30

    Kazdağları için geç kaldınız diyen kişi değilmiydi