E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'ye veda gibi sözler---

AK Parti'ye veda gibi sözler

AK Parti'ye veda gibi sözler
10 Mayıs 2014 - 19:15 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Afyon toplantısında yaptığı konuşmada adeta partisine veda etti

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun "darbe" olduğunu tekrarlayan Erdoğan, ilk kez 17 Aralık sonrasına ilişkin planlardan bahsetti. Erdoğan, MHP, CHP ve Ak Parti'den ayrılanların bir "koalisyon hükümeti" kuracaklarını, kendilerinin ise "Yassıada benzeri mahkemelerde yargılanmalarının planlandığını" söyledi.   

AK Parti'nin 3 dönem kısıtlamasından taviz verilmeyeceğinin işaretini bir kez daha, güçlü ifadelerle veren Başbakan Erdoğan, sabah saatlerinde Danıştay'da yaşanan olaya değindi, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na, daha önce Anayasa Mahkemesi üyeleri için kullandığı, "cübbeni çıkar da, siyasete gel" çağrısını yaptı.  

Erdoğan'ın konuşmasında en ilginç bölümlerden biri de, muhalefetin matematik hesapları konusunda espriler yaptığı bölüm oldu. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasının ana mesajları;

VEDA GİBİ SÖZLER ; "BU DAVA, BUNDAN SONRA DA HOR VE ÖKSÜZ KALMAYACAK.."


Ömrümü hizmete, milletime vakfettim. Hatta ortaokul sıralarından itibaren, önce sosyal hizmetlerin, sonra siyasi faaliyetlerin içinde olduk. Hiçbir zaman kendi başımıza hareket etmedik. Bu dava isimlerle değil ilkelerle yürüyen bir davadır. Bizden önce dava taşını omuzlayan nice yiğitler vardır. Bundan sonra da bu dava kişilere bağlı olmaksızın, hor ve öksüz kalmayacaktır. Fatih Sultan Mehmet Han ne güzel söylemiş, 'dünya devleti ebedi değildir.' Fatih vefat etti ama davası, eserleri bugüne kadar ulaştı.

"BU DAVA İSİMLER ÜZERİNDEN YÜRÜSEYDİ...." 

Bu dava isimler üzerinde yürüseydi Fatih ile birlikte unutmayın fetih de ölürdü. Ama dikkat edin, fetih ölmüyor, o baki. Bu dava fani şahsiyetler üzerinde yürüseydi, Osmanlı cihan padişahları, Selçuklu sultanları, Emevi, Abbasi, Memlük, Endülüs ve nice daha devletin idarecileri öldüğünde, dava öksüz kalırdı, yetim kalırdı. Bu dava köksüz, ruhsuz olsaydı, Bağdat'ın kütüphaneleri yakıldığında, Saray Bosna'nın kitapları kül olduğunda, Kurtuba'nın sarayları düştüğünde inanın yok olur giderdi. Bu dava sahipsiz olsaydı, alemlere rahmet olarak gönderilmiş Nebi, Habibine kavuştuğunda insanlık medeniyet, ışık ve istikbal de ölürdü.

"BİZ OLSAK DA, OLMASAK DA...."

Biz olsak da olmasak da bu öksüz yapı yükselmeye devam edecek. Dava sancağımız özgürce ve gururla dalgalanmayı sürdürecektir.

"İNÖNÜ VE CHP, GAZİ MUSTAFA KEMAL'E RAĞMEN..." 

Gazi Mustafa Kemal'in, Meclis'i en yüksek merci olarak tanımlamasına rağmen, hem İnönü hem CHP, halkın iradesini çiğneme alışkanlığından hiçbir zaman vazgeçmedi.
     
"TÜRKİYE'NİN TEK DİKTATÖRÜ, CHP'NİN MİLLİ ŞEFİ..." 

Bu ülkenin tarihinde tek bir diktatör vardır, CHP’nin Milli Şefi'dir. CHP şu anda tarihi rolünü oynuyor şu anda. Bu algı operasyonlarına boyun eğmeyiz. Bazı ülkeler medyada özgürlük yok diyorlar.

"ŞİMDİ GEOMETRİYE AĞIRLIK VERDİLER..." 

Bunlar sekiz seçimde karşıya karşıya geldiler bizimle. 8 seçimde de biz bunlara aritmetik dersi verdik ama çaktılar. Toplayıp, çıkartıp, çarpıp 40’ı buluyorlardı. Şimdi geometreye ağırlık verdiler. Pergel, cetvel… Sanki seçime değil LYS’ye giriyorlar. Geometriden anlasalardı paralel iş tutmazlardır. İki paralel çizgi sonsuza kadar birbirine değmez, bunu görmeleri gerekird

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kurt11 Mayıs 2014 18:44

    yola devam sayın başbakanım her zaman halkının yanında oldugunu bil yeter

  • mehmet11 Mayıs 2014 10:00

    solcular ve cemaatçi amerikan uşakları sanal medyada örgütlendi!kılçtaroğluna yağcılık yapıyorlar!sınav sorularını çalan hırsız cemaatçileri gören yok!

  • mehmet11 Mayıs 2014 09:57

    helal olsun başbakanımıza!cemaat yağcılarına ve solcularına iyi bir ders verdi!

  • sadi11 Mayıs 2014 03:30

    tayyip bu kadar sert bir gücün karşısında başarı şansı yok bu başarısızlık genel seçimlere akp için negatif yansıyacak.

  • yusuf11 Mayıs 2014 01:13

    helal olsun sana. milleti hor görenlere verdiğin cevaplar bizi kendimize getirdi. onlar dua etsinler ki sen merhametli bir insansın. gel desen gelir öl desen ölürüm.

  • asilkral10 Mayıs 2014 23:58

    Demkrasiiisssi olmynlr , hr zamn agitr elesrlre mahkmdrlrd

  • 10 Gökdelene İzin Vermişsiniz.10 Mayıs 2014 23:48

    Yazıktır günahtır! Yine yandaş bir iki müteahhiti zengin etmek için İstanbul'un göbeğine 70-80 metre yüksekliğinde 10 tane beton dikilmesine izin çıkarmışsınız. İstanbul'u rant uğruna bitirdiniz, katlettiniz...Canım şehiri BETON yığınına döndürdünüz. Nefes alamıyoruz. Gökdelenlerden hava sirkülasyonu bile kalmadı.

  • Sizin eseriniz10 Mayıs 2014 23:44

    İstanbul'un her yeri Suriye'li dilenci ve hırsızlarla kaynıyor. Bu sizin eseriniz. Suriye'nin içişlerine ve savaşına karışarak ülkemizi mahvettiniz. 3 Milyar dolar paramızı Suriyelilere harcadınız.1 milyondan fazla Suriye'liyi bizim Vergilerimizle besliyorsunuz, Suriye'lileri ülkeye doldurdunuz. Bunun çok kötü yansımaları hepsi ülkemiz aleyhine döncektir yakında.

  • cevval10 Mayıs 2014 23:27

    memleketin kaynaklarını yemeseydiniz tamam da ne davası aga, rant, menfaat davası mı? din davası değil anladık, memleket davası da değil... yandaşa sermaye davası...

  • hakkı10 Mayıs 2014 23:19

    akp liler de montaj olmadığını biliyor ama nemalanıyorlar. din iman bunlarda hikaye, para şahane...

  • çakır10 Mayıs 2014 21:50

    Cımbızcılara aldırış etmeyin kimse galyana gelmesin durmak yok yola devam

  • goldsmaduruyuz 10 Mayıs 2014 21:32

    başbakanımız uzak bir yere gitmiyor bizler için çok daha iyi ki cumhurbaşkanlığına gececek bu türk milleti için sistem ve kanunların millet adına işlemesi için çok güzel bişey artık ezilen millet olmasın kanunlar millet için işlesin

  • ass10 Mayıs 2014 21:09

    ben bu yolsuzluk olayına montaş olduna inanmıyorum neden o ğünkü evindeki güvenlik kamarası kayıtlarını yayınlamdın niye bağırıp cağırdın bizim her şeyimizi dinlemişler diye kendinizi temize cıkaracak bir tane somut delil üretemediniz ben yemem

  • Goldaszede 10 Mayıs 2014 19:52

    Sayin Basbakan,Goldas,da yapilan soygun sonucu tum birikimim elimden alindi,Bu soygun tum yetkililerin gozu onunde oldu,Umarim,Gitmeden once hakkimizin geri iade edilmesini sagrsiniz,Saygilar

  • Borsacı10 Mayıs 2014 19:37

    Bu RTE de şeytan tüyü var. Adam kitaplarda yazmayan şeyleri ezbere biliyor. Bilmekle de kalmayıp uygulayabiliyor ve neticelendiriyor. RTE nin icadı O.D.U.N. felsefesini her lider öğrenmeli. Siyaset demek AT TEBİYECİLİĞİ demek. Herkesi suya götürüp suzuz getirebilecek bir kapasite var.

  • mali10 Mayıs 2014 19:31

    Dramatik.