E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAkaryakıt fiyatları düşüşe geçecek---

Akaryakıt fiyatları düşüşe geçecek

Akaryakıt fiyatları düşüşe geçecek
18 Temmuz 2013 - 18:26 borsagundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız, dolardaki düşüşün enerjideki otomatik fiyatlanmayı etkileyeceğini söyledi

ABD Doları geçtiğimiz hafta 1,97 lirayı geçerek rekor kırdıktan sonra bu hafta Fed'den gelen açıklamalarla zayıflayarak 1,91 liraya kadar geriledi.
Dolardaki bu son düşüşün enerji fiyatlarına olası etkileri Enerji Bakanı Taner Yıldız'a soruldu.
Yıldız, "Tabii ki belli bir süre içerisinde bu indirim otomatik fiyatlama mekanizmasına yansıyacaktır. Döviz fiyatlarındaki düşüşler daima fiyatları aşağı çekici, yükselmeler de yukarı çekici tarzda davranmaktadır" dedi.
"Gerek Merkez Bankası'nın zamanında yaptığı müdahaleler gerek dünyadaki konjonktür, bunların her birisi doların bizim üzerimizdeki maliyetleri açısından önemli" diyen Yıldız, şöyle devam etti:
"Tekraren söylüyorum; Türkiye enerji sektöründe açık pozisyonda çalışan bir ülkedir. Dövizle alıp TL ile satmaktadır. Yalnızca ham petrol fiyatlarının yükselmesi veya düşmesi değil aynı zamanda enerji sepetinin hareketliliği de bizim açımızdan önemlidir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı18 Temmuz 2013 20:16

    petrol düşüyor ama siz yakıtı az düşürüyorsunuz sonra petrol çıkıyor siz yakıtı daha çok çıkartıyorsunuz. her bu döngü sonrası yakıt, petrol eski aynı fiyatına ulaşsa dahi çok daha artmış oluyor. verginiz batsın, takiyeciliğiniz batsın, hırsızlığınız batsın, üretmeden tüketim toplumu ülkeniz batsın

  • ayla akcan18 Temmuz 2013 19:55

    İnanmayınnnnnnnnnnnn!

  • mehmet18 Temmuz 2013 18:30

    maşallah allah utandırmasın bu millete ne layıksa onu görür allah devlete millete zeval vermesin