E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAkaryakıt New York'ta karaborsaya düştü---

Akaryakıt New York'ta karaborsaya düştü

Akaryakıt New York'ta karaborsaya düştü
06 Kasım 2012 - 21:46 borsagundem.com

Sandy Kasırgası akaryakıt sıkıntısı doğurdu

Sandy Kasırgası'nın seçimlerden hemen önce ortaya çıkardığı mayhemi atlatmaya çalışan New Yorklular'ın bazı kısmı elektriğe tekrar kavuşurken, akaryakıt konusunda yaşanan sıkıntılar devam ediyor.
Son zamanlarda ürünlerin kişisel olarak satılabildiği sitelerde daha önce stokladıkları akaryakıtı satmaya çalışanlar, bir galon akaryakıtı yaklaşık olarak 8 dolardan satıyorlar. Akaryakıtın benzin istasyonlarındaki fiyatı ise ortalama 4.1 dolar.
New York savcıları ise bir web sitesi üzerinden yapılan bu satışların legal olup olmadığıyla ilgili soruşturma başlatmış durumdalar.
Michigan State University ekonomi profesörü Mark Skidmore, "Büyük felaketlerin hemen ardından bir çok defa insanlar ihtiyaçları için kaynak aramaya koyulurlar ve normal şebekeler bunun için kapalı olur. O yüzden insanlar diğer yaratıcı yollara yönelirler ve bu da daha pahalı olur. Bir bakıma bir hizmet sağlıyorlar" dedi.
Aralık vadeli ham petrolün varil fiyatı New York saatiyle 13:59'da yüzde 3.8 artarak New York'ta 88.88 dolardan işlem gördü. Aralık vadeli Brent petrol ise yüzde 2.9 artarak 110.87 dolara çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)